16/7 – B o r å s D j u r p a r k !

15/7 - H i g h C h a p a r r a l !
17/7 - h a l v m i l s m å l e t !

EmmaLi har ju sovit jättelångt borta inatt (hos min ena bästis i Lerum tillika fadder till min äldsta dotter, vars son är nästan exakt året yngre än Emmi och våra kids funkar till vår förtjusning väldans bra ihop!) och idag möttes vi upp på Borås Djurpark!

Millan å jag tog sovmorgon och såsade omkring hemma till en bit efter lunchtid och körde sen om Preembjörnen och vidare nordosterut. En fyraårig lillasyster är ett eminent sällsap i bilen för det är glatt och faktiskt helt tjat-fritt! Efter en timme tröttnade hon dock och somnade gosigt med sin Hello Kitty tätt i famnen. Medtrafikanterna blev således mitt enda sällskap – och ett avsnitt Sommar i P1 – och asså… DAFAQ är det för FEL på FOLK!!? Japp. Road rage deluxe. Här kommer nu en snabb-lektion i trafikvett: jämn hastighet för böfvelen. Håll. Jämn. Hastighet. Dvs INTE köra snigel as in långt under hastighetsbegränsningen där det inte går att köra om för att sen gasa till trettio över gällande hastighet på raksträckor eller när det blir dubbelfiligt. End of lektion.

Nu! Så här hade vi det idag t ex:


elefantfamilj på savannen,

känner viss likhet med den här elefantkossan 😀

utanför aphuset hittade i en mamma och hennes lilla lilla unge;

”dom leker kurragömma!” sa Millan. ”Men vem räknar?”… fyraåringar tar saker väldigt naturligt!

i Halland rivs det får av vargar

men här får dom kli av ivriga barnhänder!

undrar om den här nånsin faktiskt

varit ens i närheten av att behövas?

”Dom ser ut som Ramon!” hojtade EmmaLi förtjust,

och refererade till filmerna ’Happy Feet’ 1 & 2

Millan tittade länge på alla Ramons

som dök i en efter en, utom två som var rejäla badkrukor 🙂

i mini-zoo:t hängde vi länge

dom små getterna slogs om herren på täppan och det var skojigt att se!

”sisten ner till tunneln är en bajskorv!”

inte helt rättvis start men jäklans va dom rusade dom tre små fina!

Hemresan gick som en dans – typ. Med två lyckliga ungar i baksätet som lekte sten sax & påse mellan Kinna och Björketorp så kunde jag stå ut med att behöva köra jojo mellan semesterchaufförerna 🙂 dom hade ju inte läst min snabb-lektion ju :p men till nästa gång jag ger mig ut på vägarna vill jag ha bättring! 😀

15/7 - H i g h C h a p a r r a l !
17/7 - h a l v m i l s m å l e t !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *