Dagsens tips: H a l l i f o r n i a !

Dagsens tips: p a r l ö p !
20/7 - M a r g a r e t a d a g e n .

Underbara Varberg och underbara Hallifornia! Snoka på sajten, den är lika grym som arrangemanget!

Idag har vi utnyttjat Hallifornia-armbanden rejält: först fick EmmaLi lära sig grunderna i att göra volter på studsmatta (gick oväntat bra och killarna som hjälpte henne tyckte hon var oväntat lyhörd och framgångsrik), sen gick vi till skimboard-pölen där båda åkte några åk och hade grymt skoj, efter det hängde vi med kompisar på Spööökitetsparken (eLi med gammal kompis, Millan med alldeles nya och jag själv med tre goa tjejer – varav två jag inte sett på länge!) och på gamla kompisen Melkers väg hem fick eLi hänkas till studsmattan (men då hade hon nog glömt allt hon lärt sig om kullerbyttor 😉 och slutligen drog vi till Barnens Badstrand där vi alla tre provade att SUP:a (Stand Up Paddleboard). Jag är grymt impad av mig själv som paddlade ut med båda kidsen på brädan – den lilla i liten flytväst – och rundade en liten prick mitt ute i oceanen (okej, typ femtio meter ut, men iaf :). Emmi fick skjuts av en jätteduktig instruktör sen, och fick testa att paddla själv ute på djupt vatten; det såg proffsigt ut!

Efter alla äventyr hängde vi bara i strandbrynet där tjejerna hittat ytterligare två kompisar (å jag två jag mä) och det badades och simmades till läppar och öron var blå! Typ. Jo, dom åt hembakade bullar också (inte av mig!), tack Soffan! Som apsilut avslutning tog vi en glass med mormorn på Kallbadhuset och bättre än så kan väl knappast en Hallifornia-dag avslutas!

Jo. En olycka hände också. Ett gäng unga killar åkte skimboard precis bredvid oss, de fotade och trixade och var himla duktiga… men… olyckskorp som jag är förutspådde jag disaster. Och jajamen. Med full fart (verkligen FULL fart) drog brädan rätt mot EmmaLi och Milla och turligt – jo för hon är större – träffade den Emmi rakt på smalbenet. Hon grät och grät och jag blev orolig och förbannad och ehum, sen åkte dom inte skimboard där mer. Men jag bad om ursäkt – vilket killen gjorde också, han såg verkligt orolig ut! – att jag skällt och tipsade att dom skulle komma tillbaka på kvällen när där inte var massa barn och att det skulle bli mycket bättre foton i det vackra kvällsljuset. Jag tror att dom helt enkelt inte tänkte sig för. Och eftersom dom pratade engelska förstår jag att dom inte var locals, och därför inte heller kände till begreppet Barnens Badstrand… Jag är bara glad att det inte gick värre!

Imorron avslutningsdag och kidsen har redan planerat för vad de ska hitta på! Solen har skinit idag och jag är glad att solkrämen skyddat. T o m jag har klarat mig från alltför illa räk-färg!


Å så en helt annan grej faktiskt. Eller, typ annan grej men ändå relaterad.

Förr hade vi istället för Hallifornia denna helgen Wheels & Wings. Nu har de flyttat till Falkenberg och lika glad är jag för det! Det var nämligen skitbra här de första åren! En folkfest på alla vis och jättefina bilar och även om det var fylla å bråk då med så var det ändå hanterbart. Men de senaste åren var det bara skit. Bröt och nedskräpning och faktiskt inget roligt alls. Tycker jag. Många tycker att det fortfarande var trevligt men det gjorde inte jag. Vi var på cruisingen de senaste två åren och då fick jag svara på frågor av typen *varför har han inga byxor på sig?” för att en röv i ett bilfönster drog förbi, eller ”vad betyder det dom sjunger?” till Eddie Meduza på full volym, eller ”varför är dom så arga?” när det bankades plåt hysteriskt på Västra Vallgatan kl 18:10. Fick också höra ”kolla dom har en docka som är en ballong!” när ett par Barbaras drog förbi på släptåg. Nä. Jag är glad att arrangemanget fick en nystart. Kanske rensade dom ut en del, det är ju fördelen med att börja om. Ytterligare nosning i ämnet finns – utan inbördes ordning – här, här, här och här. Och här. Sorry att de flesta är lösenordsskyddade (foton på kidsen ännu), men det är väl mest ”tillåtna nosare” som läser här hos mig ändå 🙂


Ber om ursäkt för världens längsta inlägg. Kan bara inte korta ner det… är för trött efter kvällens springtur med maken!

Dagsens tips: p a r l ö p !
20/7 - M a r g a r e t a d a g e n .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *