25/8 – g e m e n s k a p s r e g l e r .

24/8 - t v å h j u l i n g !
Dagsens tips: v a l k a m p a n j a .

För några veckor sen fick jag i min facebookfeed syn på en delad filmsekvens. Inget ovanligt i det. Det som var ovanligt var den grad av brutalitet med vilken filmen visade hur en ung kvinna… ja, hon stenades till döds.

I ärlighetens namn hade jag inte sett hela filmen när jag anmälde den. Jag hade sett början, lite på mitten och nästan hela slutet – och då är det bara en kort filmsnutt det rör sig om.

Gissa hur €&@[§# förbannad jag blev när jag efter bara en halvtimme fick svar från Facebook:

Tack för att du tagit dig tid till att rapportera något som du anser bryta mot våra gemenskapsregler. Det är sådana här insatser som gör att Facebook kan fortsätta att vara en säker och välkomnande miljö. Vi har granskat delningen som du anmält på grund av våldsamt innehåll och har bedömt att den inte bryter mot våra gemenskapsregler.

Den som känner Ullisar vet att detta inte hindrar henne. Jag sökte mig till filmdelarens ursprung och anmälde igen. Denna gång gick det ännu fortare att få avslag. Det är nu jag skriver ett brev till Facebook. Kanske inte ett av de trevligaste jag skrivit, men ett av de innerligaste. Tyvärr minns jag inte exakt hur jag uttryckte mig, men om jag tar bort alla ilskna utspel blir det inte så mycket brev kvar 😉 en sak minns jag iaf, jag vände mig personligen till den som tagit beslutet och drog paralleller mellan pussande bögar, ammade barn och offer stenade till döds…

Döm om min förvåning när jag idag, flera veckor senare får detta i min inbox:

Vi har granskat filmklippet som du anmält på grund av våldsamt innehåll. Eftersom det bryter mot våra gemenskapsregler har vi tagit bort det. Tack för din anmälan. Vi har meddelat Absh*l*m Ch*r*k*r att hans/hennes filmklipp har tagits bort, men inte vem som anmält det.

Summa summarum. Detta blir ett FB-hyllande inlägg! Mitt första? Och med stor sannolikhet mitt sista :D

24/8 - t v å h j u l i n g !
Dagsens tips: v a l k a m p a n j a .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *