Dagsens tips: A t t F r å g a E l l e r I n t e F r å g a .

17/8 - s v å r s o m n a t .
19/8 - S o m m a r 5 8 - 4 7 .

Angående den inför varje hösttermin återkommande ”Ska lärare fråga eller inte fråga eleverna om deras sommarlov?”? För några dagar sen hittade jag det här inlägget: hos Micke Gunnarsson.

Idag gick äldsta dottern sin allra första riktiga skoldag och hon fick frågan berättade hon.

Jag är verkligt kluven i ämnet. Medan jag å ena sidan tycker det faktiskt borde vara ofarligt att fråga vad ett barn gjort under sommaren förstår jag naturligtvis problematiken. Kanske är jag så kluven eftersom vi själva har så små barn, de lägger ingen som helst värdering i vad de gjort: att fiska krabbor är lika stort som en resa till Disneyland! Jag menar, det hör till vanlig artighet att låta ungarna berätta om sina upplevelser? Och problemet förflyttas bara om vi istället frågar om förväntningar inför hösten. För det barn som har svårt att lära, har få kompisar och känner sig ensam är kanske stundande höst skitjobbig att se fram emot?

Vad tycker du? Jag ser gärna en diskussion kring det här för jag tycket det är en jäklans intressant fråga!

17/8 - s v å r s o m n a t .
19/8 - S o m m a r 5 8 - 4 7 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *