5/10 – L å n g s i k t i g P l a n .

4/10 - v a n l i g t h y f s .
6/10 - H o m e l a n d .

Jag lyssnar igenom gamla P1 Dokumentär som poddar på mobilen och hamnar på ett nästan tre år gammalt avsnitt, Patriot i frack, och blir på allvar rädd. Jag har tidigare anat men får nu alltså bevis för att högervindarna i Europa blåser från samma håll. Det finns en agenda och en genomarbetad plan: vända hatet från judar mot islamisering, för att därigenom få medelklassen på sin sida. Ett första steg var att erkänna Förintelsen.

Lyssna gärna på avsnittet om du inte redan hört. Det är tre år gammalt och handlar om en händelse ytterligare nästan två år tillbaka i tiden. Detta är alltså ingen efterhandskonstruktion. Det är en förklaring och bakgrund till framgångar för partier som Fremskritts-/Framstegspartiet (Norge), Dansk Folkeparti, Lega Nord (Italien), Gyllene Gryning (Grekland) och våra egna Sverigedemokraterna. Det finns ett gemensamt koncept? Du som röstar SD har alltså ”gått i fällan”. Eller så tycker du helt enkelt att det är skitsamma, eller håller med Jimmie Åkesson och hans kollegor Jean Marie Le Pen (Frankrike), Geert Wilders (Nederländerna), Jörg Haider (Österrike) m fl? Å nä, med tanke på bedriven politik är det ingen slump att Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy är son till ungerska invandrare.

Vet vilket jag tycker är värst av de båda alternativen ovan. Men den som står för sin åsikt har jag (iallafall) respekt för, om än jag aldrig kan acceptera högerpopulistiska viljan att normalisera främlingsfientligheten. Och nu vet jag att det finns en långsiktig plan. Usch det är riktigt riktig obehagligt.

4/10 - v a n l i g t h y f s .
6/10 - H o m e l a n d .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *