Dagsens tips: H a l l o w e e n F i r a s I n t e A l l a H e l g o n s D a g !

28/10 - k a l a s f ö r b e r e d e l s e r !
30/10 - Nu går vi i skarpt läge!

EmmaLi är bjuden på Halloweenfest på fredag och jag är så glad att det är bjudet till rätt dag! För. Det gamla irländska Halloween är INTE samma sak som vår svenska Alla Helgons Dag: Halloween firas alltid 31 oktober. Alltid! Oavsett veckodag alltså den 31 oktober. Capish?

Vår Allhelgonahelg infaller alltid första helgen i november, med Alla helgons dag som röd dag på lördagen (för att röra till det katastrofalt är Allhelgonadagen alltid den 1 november… vilket är rätt självklart egentligen eftersom Allhelgonaafton – dvs All Hallows Eve = Halloween – är en afton och därför således infaller dan före, men skitidet :p)!

Vi ska nog inte låta oss förfäras alltför väldans av det här att helgon, själar, döda och busiga spöken blandas ihop heller. Till påsk har vi nuförtiden kärringar och till jul kommer tomten, jag är rätt säker på att det förfärades en del över det förritiden mä? Kristna högtider är det ju hela bunten from thö beginning lixom.

Hittade en rätt schysst länk i ärendet! Läs och lär. Bara så det inte dyker upp några små spöken på lördag…! – fast vi har ingen lysande pumpa att inbjuda med så det kommer kanske inga kids hit ändå? 🙂

28/10 - k a l a s f ö r b e r e d e l s e r !
30/10 - Nu går vi i skarpt läge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *