21feb – om turkost på Gran Canaria.

20feb - om min första hela 5K på läääänge!
23feb - om att va steglös.

Efter tre turer bort mot Amadores (badviken ”efter” Puerto Rico, västerut sett) tog jag den här gången med hela familjen. Asså. Jag visste inte ens det fanns såna här stränder på Kanarieöarna!? Turkost som i paradiset – och bara en smuuula kyligare än i Luciers boning… sisådär 18 grader i Atlanten gissar jag!

Typ oredigerat från gamla ifånfemman såg det ut såhär idag. De första bilderna är från Amadores-playan, därefter från boardwalken tillbaka till Puerto Rico (där vi bor) och slutligen från hamnen i PC. Då hade solen gått nästan helt i moln och kom bara tillbaka sporadiskt. Annars har vi helt ofantlig tur med vädret: soligt varenda dag, och v a r m t ! Det har vi inte alltid varit bortskämda med här på Kanarieöarna! Mattias är skitbrun såklart men även vi andra har passerat albylnyans och syns nu även i starkt solljus :p

Väl tillbaka på hotellet åt vi lunch och sen gick vi upp på rummet för att se Norge missa pallen i 3-milen och nu är kidsen i poolen medan jag utnyttjar wifit i receptionen. På datorn faktiskt! Lyxigt att slippa knappra på små mobiltangenter 🙂

Ikväll blir det hemlagat och mello med chips! SVT1 finns på rummet, tillsammans med fem miljarder spanska och tyska barnkanaler med tecknad dynga. Barnen älskar’t… vi förhandlar hårt. Glass är finfin valuta i såna här fall 😀

Tjenixen!

20feb - om min första hela 5K på läääänge!
23feb - om att va steglös.
12 comments Lägg till din
 1. Vilken paradisstrand! Fast arton grader nä, inte badbart 😉 Vi har just nu snöfall här så våren känns avlägsen…

  1. För små människor, sisådär sju år gamla, är tydligen allt över fjorton grader okej!!? Femåringen är mer på min sida: jag dyker inte frivilligt ner i isvaken 🙂 fast en gång har jag faktiskt havsbadat på den här resan. Det säger en del om hur varmt väder vi har!

 2. Den där färgen…. Suck! Samma som jag insöp varje dag på Mallis förra våren.
  Nu är det 16 år sedan jag var i Puerto Rico, när vi åkte till Mogan höll de på att bygga utmed vägen, det är förmodligen det som är klart nu.

  Härligt att ni har det bra!

  1. Mogan är jag väldigt sugen på men vi får nog spara det.. Puerto Rico är från sent sjuttiotal/tidigt åttio tror jag, men här finns många små byar i ett pärlband för turister nu.

   Vi har det otroligt bra verkligen!!

 3. Ah, DÄR var bilderna!
  Jo Amadores är nåt extra! Sanden på stranden är krossade snäckor (känns lite miljöobehagligt på nåt vis känner jag nu?), det blev dyrt men resultatet är fantastiskt! Tydligen ville man köpa sand från relativt närbelägna Maspalomas, där det ju finns gott om den varan, men man fick inte det, därav importerad snäcksand!
  Allt berättat av min därboende väninna Ingela vid mitt boende i hennes lägenhet 2006 då Amadores var ganska nytt och glest bebyggt… och nu hämtat ur minnet!

  1. Jag har helt missat pärlan! Måste undersökas närmare tror jag!

   ps. Importerat låter dyrt även om det är snäckor. Men är Maspalomas naturlig? Fick för mig det är hämtad öken från Sahara?

 4. Jo, sanden i Maspalomas är ”””importerad” från Afrika, men på naturligt vis, den har själv flugit dit vid kolossala sandstormar… lite i taget under låååååååååååång tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *