1 april; om bortasov, uthängd tvätt, kreativ kalabalik, solig men iskall dag, tandläkarbesök, en biltur samt kycklingar på plats. 

31mars - om mitt sjukgymnastbesök etc.
2april: om Hedberts annual äggmålarfest!

Sjuåringen blev bortlånad över natten så en styck femåring å jag hade stor del av dagen för oss själva. Vi började starkt med att hänga nytvätt ute (årets första!) och sen plockade jag i ett förvirrat ögonblick fram pensel å färg och hujedamej. ”JAG ÄR SÅ DUM!!” vrålade en liten mänska besviket när glitterfärg från liten och svåröppnad burk låg i prydlig glittrande och rätt stor pöl utanför lilla svåröppnade burken. Asså, fördelen med vår Milla är att hon är otroligt självgående och kreativ i lösningar och uppfinningar. Således, en liten nackdel är att hon har mängder av kreativa problemlösningar ;p Nåväl, jag röt att hon INTE är dum och att hon aldrig får kalla sig dum [för såna småsaker] och sen fick hon måla från pölen innan vi torkade bort det kycklinggula glittrandet från bordet. Resultatet aka målningen blev riktigt fin – tycker jag som är partisk – och skådas här nere (ihop med ena skattkisteskatten från tandläkaren vi hade besökstid hos idag: se mer nedan).

Vid halv tre promenerade vi bort till övernattningskompisen Jacques – som bor nästan granne med tandläkaren (se ovan) – och hämtade EmmaLi. Dom var i trädgården och lekte och såg glada men som sig bör lite trötta ut! Kallt som attan var det trots eller såklart tackvare nästan klarblå himmel.

Undersökningen hos tandläkaren gick för båda töserna galant! Den stora fick extra tumme upp och röntgenfotona såg fina ut sas det. Den lilla fick typ bara gapa och sen var det klart 🙂 med sig hem fick dom från skattkistan valda skatter. Den ena tog en liten snurrpryl och den andra ett smycke. Gissa vem som tog vad?


snyggaste ringen och kycklingprydd tavla!


När vi kommit hem hade jag lovat att lilla BMWn skulle få köras med. Laddsladden har gått å gömt sig – Mallias vet säkert var den är, han hade den senast :p – men ”turligt” var det nog med kraft för en trip runt hoodsen. Flera var för sig rara tanter stannade på vår väg, log uppskattande och lite avundsjukt (hur ballt är det med rullator liksom?!) och vinkade till chauffören. Det är förresten bra chaufförs-vett i den lilla: hon rattade både framåt å bakåt och beräknade avstånd och svängar med imponerande precision. Den stora sparkade sparkcykel och var duktig på det.


plötsligt såg Millans bil inte så liten ut 😀


jag fick en bra bild, och där var ett finger i vägen…! fick både cropa och snurra fotot :p


Eftersom det som sagt var svinkallt ute fick vi snart värma oss inomhus. Där hade jag två perfekta små hjälpredor som kycklingfierade och äggpyntade Villa Morkulla. Sen kom pappan hem och vi åkte iväg och åt skräpmat.

Summa summarum: En typiskt bra danföreskärtorsdansdag! Å inga dumma sillar så långt ögat kan nå!

31mars - om mitt sjukgymnastbesök etc.
2april: om Hedberts annual äggmålarfest!
2 comments Lägg till din
  1. Vilken fin dag ni hade! Vi hittar inte heller laddsladden till vår fyrhjuling :-s Risken finns nog att det är jag som har gömt den…

    1. Ja den blidde inte dum alls!

      I fallet med vår sladd kan jag typ hoppa upp å sätta mig på att jag är oskyldig 😀 fast… heeelt säker kan en ju aldrig va :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *