19april: om packningsnojad trettinioåring…

18april: G R A T T I S till oss ♥
Dagsens tips: K ö p E n M a j b l o m m a !

…och andra reserelaterade åkommor.

Det googlas för fullt i det hedbertska hemmet; väderprognoser, sevärdheter och museum, ätställen, sightseeing på helt egen hand vs guidade turer, New York Pass, kontantkort för mobilen, tunnelbanekort, förberedelser för modest shopping samt sport, teater och eventuellt konserter. Vissa saker är lätta att klura ut (vädret), vissa andra sjukt besvärliga (mobilalterantiv) och vissa saker är bara på gränsen till beslutsångestsskapande (typ allt annat). Dessutom börjar sjuåringen bli lite känslosam över att vara utan oss i nästan en vecka så vi pausar google och pussas på kidsen istället

Vi är ungefär på det klara med vad vi ska ha med oss i klädväg – kommer ändra sig femton gånger innan de ska packas ner gifvetvis, men iaf – och nu är jag närmast fundersam till om jag verkligen kan promenera omkring i praktiska gympadojor hela tiden? Men asså. Jag skyller på idrottskadan och gamla diskbråcken om nån glor snett :p Fast seriöst skulle jag behöva ett par enklare sommarskor av typen Toms. Nån som har tips på vilka som skulle kunna funka? Ballerina och loafers är snyggt men dom är ju så jäklans platta? Fick syn på ett par olika randiga från Marstrand (dom här och dom här) men det är nog inget att promenera några mil i på Manhattan eller i Brooklyn – eller var vi nu ska gå omkring som mest?! Söta ballerinadojor är fint på andra, men på mig känns det som maskerad. Nä. Nike, Asics och Adidas… maj trastfull fränds lixom. Det är nog ni som får samsas med klacksandalerna från vuxenpoängsmärkena Rieker och Gabor! Och sånadäringa asabraiga skavsårsplåster från Compeed – kanske en av världens bästa uppfinningar? – är redan packförberedda i rejäla mängder 😀

En smula irriterande är att mitt använder-aldrig-men-är-bra-att-ha Visakort har gömt sig. Måste kolla om jag hinner få ett nytt om jag beställer imorn?

18april: G R A T T I S till oss ♥
Dagsens tips: K ö p E n M a j b l o m m a !
10 comments Lägg till din
 1. Vilken fantastisk resa ni har framför er! Kommer bli hur bra som helst, hur det än blir 😀

  7-åringen kan jag kidnappa nån eftermiddag om hon skulle tycka att det vore roligt, onsdag .tex.

  Köpa nya skor och gå i några mil kanske inte är att rekommendera 😉 vad har du för storlek? Jag har ett par väl ingågna och väldigt sköna låga skor med klack (alltså typ 1 cm, men inte platt undersida) som nog är lite ”classy”, brun mocca, typ stl 39, du får gärna låna.

  Om NY sevärdheter och måsten är jag lyckligt obekant:-P Jag misstänker att det är en stad jag kommer att besöka först som pensionär men å andra sidan är det ju bra att spara lite tills dess 😛

  När vi reste nu i somras så nyttjade jag Telias ”abroad”-taxa, inte väldigt mycket mobildata men ändå, inte väldigt dyrt heller. Så det har du ju som utväg.

  1. Ja jag tror det kommer bli jättebra! Vi är peppade och planerar för fullt – vilket vi båda vet kommer vara helt meningslöst för vi kommer göra ungefär tvärtom från allt vi planerat när vi väl är på plats, men vi gillar att iaf ha en plan 🙂

   Ang skor så håller jag med, det låter vanskligt 🙂 jag klarar mig nog fint med vad jag har, spånade lite mest, och jag vågar inte ge mig på att låna (de är en storlek för stora också tyvärr) men tack sötnos för erbjudandet!

   Jag tror det kan bli lite känsligt att låna ena barnet bara, vi har lovat att de inte ska bli delade på så vi får nog passa den här gången. Men återigen, TACK gulliga du för att du erbjuder ♥ När dom är lite större vågar vi ge oss på att låna ut mer ”permanent” under t ex korta jobbresor, men de är ännu lite för små tror jag (eller eg är det inte åldern det hänger på, lilla nosen behöver sina rutiner och vi har försökt hjälpa henne planera för lite annorlunda rutiner nu när vi är borta – vågar inte riskera paja nåt där…

   ”Problemet” med min mobilräkning är inte surfen, den kan jag nog lösa, men jag gissar att det kanske kan komma ringa en del, och roamingen är onödigt dyr i USA. Dessutom finns inte såna där bra avtal för USA (Tele2 har ett finfint EU-Paket, för 99:- får du bl a ta emot samtal gratis). Surt 🙁 menmen, vi får la ta den kostnaden bara!

   Vi kan åka dit ihop som pansjosar. Guidar gärna till de trevligaste rooftop-barerna då :p jag menar, måste ju vara klart uppdaterad kunskap!
   Krams!

 2. Åå, vad roligt det låter!! Åk båt! Ett bra sätt att få olika vyer över Manhattan. Vi hade ju barnen med oss så det underlättade en del. Vi gick över Brooklyn Bridge och åkte bår tillbaka till Manhattan. Sedan åkte vi båt till Staten Island. Då åkte man på lagom avstånd från Frihetsgudinnan och fick fina vyer över Mahattan.
  Jag hade gärna åkt en tur runt Manhattan också men det får jag göra nästa gång. Empire State Building och Ground Zero. Inga utanförboxentänk

  1. Innanför-boxen är också välkommet såklart! 🙂

   Var det såndäringa Water Taxi ni tog då? Vi funderar ju på att köpa ett New York Pass så isf ingår det ju en hel massa olika turer och museer. Staten Island Ferry är en klassiker, kanske måste göra det också.. om vi hinner! Fattar inte hur vi ska hinna göra allt vi vill! 😀

   Om du kommer på nåt annat skoj typ ät-tips tar vi otroligt gärna emot dem! Så roligt att se dig här, du är väldans välkommen varenda gång såklart!

   Krams!

 3. När vi var i NY, 2009 tror jag, då var vi på en fantastiskt trevlig restaurang som låg precis bredvid vårt hotell. Minns inte namnet på restaurangen, men hotellet heter Marrakech. Restaurangen var Mexikansk och ser kanske inte mycket ut för världen, men det var fantastisk personal och stämningen var på topp! Stort plus för att de gjorde guacamolen vid bordet och man fick själv bestämma proportionerna på alla ingredienser! Så har ni vägarna förbi så kan jag rekommendera! jo just det, maten var bra också;)

  Vi var också på century 21 och shoppade, stort och lite rörigt men ändå kul! Det tipset har du säkert redan fått men ändå:)

  Hoppas ni får en riktigt trevlig resa:)

  1. Jag googlade fram ert hotell och om jag snokade rätt ligger det rätt långt upp på västra sidan? Om vi rör oss i krokarna där uppe ska vi apsilut leta upp den mexikanska, om inte annat så för att ha gjort en klart-utanför-boxen-pryl! 🙂 Tack för tips!!

   Century 21 ligger låååångt ner på listan för oss, men eftersom vi just bestämt oss för att skippa sånt där New York Pass så har vi ju massa tid över för göra-ingenting :p inget är ristat i sten. Vi kanske shoppar gärnet 😀

 4. Det är bara i småstäder som folk tittar på hur andra är klädda. Satsa på din bekvämlighet.

  Det kommer säkert att bli bra allt, jag känner igen glädjen över att planera och tänka ut, och sen är det jätteroligt att göra nåt helt annat.

  1. Haha! Tja. om det är nåt NYC är så är det väl INTE en småstad 🙂 fast i skofrågan så tänker jag mest komfort faktiskt: om det är 25 grader varmt är det kanske svettigt med gympisar?

   Visst är det skojigt att planera! Troligen kommer det bli helt annorlunda men har vi iaf en plan har vi nåt att luta oss mot om vinden blåser. Så tänker vi!

 5. Halloj!
  En jobbarkompis hade en NewYorkbo som guide. Han tog med dem på gudstjänst i hans kyrka, jazzklubb, en restaurang som turister aldrig skulle hitta till mm. Det var som en dag i hans liv. De tyckte det var jäkligt skoj. Vet tyvärr inte hur de bokade det.

  1. Halloj K! Va kul att se dig här: välkommen!

   Jag har lite bekantingar (som jag ”känner” från Instagram sen flera år tillbaka) jag har fått lite tips ifrån. Det känns som en liknande idé som den din kollega gjorde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *