8april: om mitt knä – för sjuttielfte gången :)

7april: om ett typiskt bra brev!
10april: om ett ljust men känslosamt avsked.

Följetången ”Ullrikas knäppa löparknän” fortsätter. Jag har idag varit både hos min sjukgymnast och på ortopedkliniken.

Hos sjukgymnasten konstaterades att övningen jag fått troligen funkar. Att jag fått ont på höger knäskål beror troligen på ”överansträngning” så jag ska dra ner på antalet repetitioner (nu alltså ungefär 7×3 enbenssquats). Kompletterades också med fler styrke- och stretchövningar. För styrkan vanliga squats, rullande bäckenlyft på pilatesboll, tåhävning och statiskt utfall. Dessutom fyra olika stretchövningar för rumpa, fram- och baksida lår. Tyvärr hann vi inte fullt ut gå igenom t ex antalet repetitioner men jag går lite på känn. Och redan på måndag ska jag träffa henne igen!

Lite nervöst steppade jag sedan in på ortopeden. Sjukgymnast-Lena hade skickat dit mig för att se om de kunde/behövde göra något för att hjälpa. Således kontrollerades mina skor och inlägg (fick med typ beröm godkänt), därefter framifrån och bakifrån okulär besiktning av ben/ankel/fot, dels stillastående och dels på promenad i korridoren, för att avslutas av löptekniktest i nya dojjorna. Löpband och jag är väl inte bästa vänner men jag höll mig förvånansvärt svaj-fri 🙂 På filmen kunde vi se att jag har helt olika teknik för höger och vänster ben?! Vänster fot sätter jag i nästan platt – fast på yttersidan, som ”alla” gör?. Höger fot sätter jag i med framfot först. Vad detta beror på och/eller resulterar i kan ingen säkert veta, men inga slutsatser drogs iaf egentligen härav – mer än att vi båda tyckte det var lite annorlunda. Min teori är att det är i vänster ben jag har ischiasont och att jag därför beter mig ”sämre” där, men om det ena som sagt beror på (eller är ett resultat av?) det andra går ju inte att veta!

Jag lämnade ortopedavdelningen 300 kronor fattigare, men med ett lättat huvud. Inga stora ”fel” konstaterades eller rekommenderades åtgärdas. Orsak till på olika ställen (insida/utsida) ont när de trycker på menisken fick jag inget riktigt svar på, men det beror nog på att inga bra sådana finns. Ibland gör saker konstigt ont bara, och med tanke på att jag uppenbarligen belastar olika när jag springer är det kanske inte så märkligt ändå. Mitt mitt-på-knäskåls-onda kan jag få kontrollerat av en läkare (röntgen) om det lugnar – remiss från vårdcentral osv – och eftersom jag är en sån som gärna vill bli lugnad tror jag det skulle vara bra.

Efter lunch passade jag på att jobba, med datorn i knät ute på altanen. Att vårsolen är stark syns på mina skära kinder 🙂 När töserna hämtades från förskola/fritids gick vi hem utan jacka. Detta gjorde såklart att vi vid hemkomst kände oss nödgade att äta varsin glass!

7april: om ett typiskt bra brev!
10april: om ett ljust men känslosamt avsked.
4 comments Lägg till din
 1. Sympatiskt tvång ;glassen)!

  Jag vet att du inte är förtjust (jag var också antipillerfobiker i sin ålder) men du tar ju huvuvärspiller för sådan värk, varför inte prova receptfria benvärkspiller?
  Jag vet att jag tjatar men gör set av omtanke! Puss!

  1. Är så glad för råd och omtänksamma tips! Jag har inget emot alls att prova piller av olik sorg. Men jag vill testa en sak i taget! Det här är ju uppenbarligen en förslitningsskada (låter coolt att säga att jag har en idrottskada) så vila, sjukgymnastik och stretch. Om inte det hjälper blir det piller 🙂

 2. Hej! Vad bra att du kunde kolla benen (knäna) och att det trots allt blev helt okej ”besiktning” 😉 Jag är som du och vill ha allt kollat så jag hade också tackat ja till en röntgen, ungefär som att det är bättre att veta än att inte veta och oroas i onödan.

  Tack för din fina kommentar! Det värmde verkligen 🙂 Kram

  1. Tack och välkommen hit! Så roligt att du kommenterat här, då kan jag hitta tillbaka till dig (slarvade bort din adress så jag kunde inte leta mig dit igen!) och läsa vidare!

   Ja vi ä nog lika på det viset! Vill gärna kolla upp, och känner oss säkra med att veta. Vi får se hur det blir! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *