19maj; om melodifestival utan snacks, och att komma lite längre än planerat!

18maj: om hur det var bättre förr...
20maj: om att shoppa skor. 

”Vi sitter i varsin morgonrock”, muttrar maken bredvid mig i soffan och lägger handen på min arm, ”efter att vi varit å löpt…”. Å jag håller leende med för jag förstår vart han vill komma. ”Vi borde suttit här med c h i p s!” konstaterar han vidare. Och har helt rätt. Så tokigt det blev!?

ESC semifinal ett på SVT1. Och vi konstaterar båda två att vi skämt bort oss med just SVTs produktioner. Ljussättningen är bedröfvlig och skitjobbig. På tok för flipprigt och på gränsen till otillåten mängd kameraklipp hugger sönder akterna. Men nu under Nederländernas bidrag (nr 4) lugnar det ner sig, och jag anar potential för Måns framträdande på torsdag – både golv och fond kan användas till hans fördel! Precis som till alla andras såklart…

Nu kom Finlands bidrag. Heja! Ett dödsmetallband likt Glada Hudik!! Coolt!

 


Jag var ute å sprang en sväng innan kvällsmat idag. Det gick oväntat bra! Och oplanerat långt. Hade ingen plan när jag gav mig hemifrån och hamnade tydligen längs havet! Svårt att hålla sig därifrån en kväll som denna 🙂


gamla banvallen, Strandpromenaden och Kattegatt i lyckogivande förening!

 

Har fyndat nya bralls förresten! InterSport sålde kompressionsbyxor från Skins för under halva priset i helgen och jag som älskar färg slog till direkt. Han den där bredvid mig i soffan frustade när han såg dom på, mönstret är kanske inte till min kroppsfördel direkt ;p men äh, jag gillar och dom är tydligen snabba! Tog mig 4,57 km i ett 5:42-tempo. Höll en ganska jämn speed och till min förtjusning var det ”bara” knät som kändes av (sista kilometern) å då bryr jag mig inte om att benet skrek av ischiasont efteråt… så härligt att kroppen äntligen svarar! Det här var mitt nästsnabbaste 2-4 km nånsin faktiskt.

18maj: om hur det var bättre förr...
20maj: om att shoppa skor. 
22 comments Lägg till din
 1. Grekiskans klänning nog den djupaste urrigning jag sett. Dock mer bröst än ben idag.

  Men flera bra röster om man låter bli att titta!

  1. Jag lyssnar bara idag, sitter med näsan i datorn 🙂 Gillar tre bidrag, minns inte var dom är ifrån. Det var det svartvita i början, balladen i slutet och en däremellan 🙂 gillar bidraget som övergår i nånslags technofreakpryl också, INNAN det blir freaky alltså!

 2. Grattis till rekord! Tror iofs att brallorna hade marginell betydelse och att du ska credda dig själv fullt ut 😀

  5,42 alltså, det är ju toksnabbt!

  Orkar inte kolla på semi-finalerna och har gäster på lördag så lär bara ha det i bakgrunden cå också… Men enligt betting-firmorna ligger ju Måns bra till!

  1. Vädret, brallorna och kanske lite jag själv i framgångsrik kombination 🙂 TACK sötnos för pepp! Asså. Hade jag för ett år sen – när jag började springa – fått höra att jag skulle kuta nästan fem km under en halvtimme hade jag nog storknat och skrattat högt. Men nu… asså, jag är sjuuukt nöjd å så men potentialen fanns ju att det skulle gå ännu fortare! Och framför allt längre. Känns så orättvist och surt (och gnälligt) att det liksom stannade av. Menen. Kanske är jag på väg tillbaka?

   Är säker på att det blir finaltitt på lördag. Imorron kväll är vi på sommarfest på Millans förskola, men vi hinner la hem innan Mellon börjar? Den sätter la igång kl nio eller nåt sånt? Hoppas du har rätt ang Måns! Vore skoj om det gick bra!

 3. Jag har missat alla deltävlingarna utom en och är lika glad för det. 😀
  Din springtur låter ju hur härlig som helst. Det är nästan så att en inbiten icke-löpare som jag blir sugen på att springa just där. 🙂

  1. Jag gillar ju Melodifestivalen så jag tittar gärna!

   Ja den var grymt härlig faktiskt! Fattar inte hur jag kunde komma så långt – jag har ju bestämt att bara skutta typ 2 km nu i början så jag inte skadar mig igen – men… äh det gick av bara farten 😀 och det är så galet vackert att boosten från naturen nog hjälpte mig på traven! Är lycklig som får bo så fint. Och ha så nära till havet (typ 1,2 km)!

   Krams!

 4. Sitter just nu med chips och ett glas rött efter en dag i Hultsfred och kom att tänka på din (eller makens?) saknad av chips igår.

    1. Vi kollar alltid hela familjen! Milla brukar inte klara hela sändningen men EmmaLi tycker röstningen är lika (eller mer) spännande än vad vi gör 🙂

   1. Hehe! Vi typ ALLTID chips (eller ostbågar/popcorn) etc hemma. Men för att mörka frosseriet dämpade vi oss till en stor fest en gång, tänkte att vi ville vara lite classy 😀 det var tydligen heeeelt fel för oj vad vi fått äta upp det 😛

 5. Det är nog kombinationen av många saker som gör att ”rekorden” kommer. Men visst bidrar bra träningskläder till att det känns lite lättare och om inte annat så roligare att ge sig ut .

  Min senaste taktik är att jag Emil i spåret. Har gett effekt även om jag var motsträvare till att springa ihop innan…

  Men det är grymt skönt när allt klaffar och man är snabbare än man varit tidigare.

  Kämpa på!

  1. Just nu är det nog rent flax! Vädret är gynnsamt, skorna mjuka, brallorna sitter gött… egentligen bara löparknät, diskbråcken och konditionen som smolkar bägaren faktiskt…

   Mattias och jag har sprungit ihop flera gånger. Problemet är ju att han är 25 centimeter längre än mig – och har en halvmeter längre ben – så det blir en kompromiss för oss båda. Antingen måste han springa jättelångsamt eller jag för fort, det var bara i början – när han hade lite sämre löpkondition än jag – som det funkade optimalt 😀 men det är ruggit mysigt att springa ihop tycker jag!

   Hur går det med din fot? Känns det fint inför Oslo? Är grymt impad att ni ska springa halvmaran ihop!!

   Tack för pepp mä <3 Betyder massor att få positiv uppskattning!
   KRAMS!

  1. Ja verkligen! Det är avundsvärt att bo trettonhundra meter från det här!

   Välkommen hit! Ska snoka lite hos dig såklart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *