20maj: om att shoppa skor. 

19maj; om melodifestival utan snacks, och att komma lite längre än planerat!
21maj : om Måns i Mellosemifinal (och en sommaravslutning på föris)!

Det gapar tomt bland vårskorna hos äldsta dottern så en shoppingtur på lunchen renderade full kasse!


tre par till Millan, resten till Emmi 🙂

 

Slutade med att inga alls passade på femåringen och typ alla på den stora. Inte alls enligt plan. Slutgiltigt resultat: tre får stanna, två ska få annan storlek (eller om det var ett par) och resten får flytta tillbaka till Skoboo.


dessa får bo kvar! vi har övat knyta rosett ikväll, sjuåringen å jag!

 

Jag är så galet trött nu att hjärnan inte kan tänka rakt. Tidig jobbvecka i kombo med kan-inte-somna-på-nätterna är kass. Blir direkt i säng nu, utan att passera gå. Imorron kväll är det Sommarfest på förskolan och då vill jag inte gäspa bort Ms prinsessframträdande!

Tjenixen!

 

ps. jo en undring: hur gör du med barn i skolåldern med gympaskor nu när sista veckorna ska vara utegympa? köpa nya dojjor för utebruk eller kör ni gamla skorna både inne å ute?

19maj; om melodifestival utan snacks, och att komma lite längre än planerat!
21maj : om Måns i Mellosemifinal (och en sommaravslutning på föris)!
9 comments Lägg till din
 1. Gamla skorna ute och inne!

  Men vad ska ungen med tre par jympadojjor till?

  Här har vi ett par vardagsskor, ett par findojjor (om jag får som jag vill) och ett par sandaler.

  1. Kompletterar med lämpliga smileys för att säkerställa att du förstår att jag struntar helt i hur många skor någon annan har! (Och avundas lite att dina ungar vill ha mer än ett par parallellt)

   1. Det var så det blev!

    Tja beroende på hur barnet sliter på sina skor behövs det tveklöst fler än tre (om det inte ska köpas nya varje månad…)! Det blommiga och det blixtriga paret är i olik storlek så dom löser av varann. Gympisar är också det som går bäst hem. Och eftersom jag själv gärna går i såna skor tycker jag det är ett finfint val. Vad skulle hon haft annars? Ballerinadojjor på fritids?

    Tidigare har vi enbart kört dyra märkesskor till den stora, men eftersom dom ser lika jävliga ut som dom billiga efter tre veckor så finns det just nu ingen anledning att köpa nåt annat än billigt.. Det enda som grämer mig där då är såklart det etiska. Jag utgår från att de dyra märkerna har bättre koll på sin produktion? Dom rosa Adidasarna var lite dyrare och eftersom dom har kardborre funkar dom änsålänge bäst till vardags. Sjuåringen kan knyta rosett riktigt bra, men det är skillnad på att kunna göra det hemma i lugn och ro och att göra det i skolan när alla ungar måste ut fortfort på rasten!

    Den lilla sliter historiskt sett inte lika mycket, men du ska se hur de ”gröna snabba” vi ärvde från M ser ut :p

    1. Det var mest antalet jag fascinerades över!

     Sista omgångarna skor har jag köpt med hjälp ute på Lugnet. De har hållt bättre utan att vara superdyra. Förra året slets typ två par ut redan innan skolan slutade.

     1. Ah du menar det sammanlagda? Jamen det var dubbla storlekar och olika modeller för att säkerställa att åtminstone några skulle passa 🙂 När jag inte har med kidsen är det så det måste shoppas… två tredjedelar är tillbaka i butiken redan. Och av de som byttes (dom däringa Rock Spring) kommer alla lämnas tillbaka – tyvärr. Dom gillades av oss allihop men stämde inte riktigt i storlek eller utförande.

 2. V använder sina vanliga utomhusskor på utegympan, det är typ salomon vattentäta ”vandringsskor”, hyfsat lätta, kan han springa som en tok varje rast med dem kan han springa på gympan tänker jag 😉 Här vill dom annars att man tvättar sulorna, vi ska dessutom ha sulor för inomhusbruk inomhus så vilka skor som helst duger inte.

  Dom där med blixtar på var ju ubercoola!

  När det gäller antal skor så har mina ett par vardagsdojjor där jag prioriterar nån form av vattentäthet, ett par reservskor (om dom första ändå skulle bli blöta) oftast är dom begagnade eller ärvda, sedan har dom obscent många par sneakers 😛 från molo och converse och varsitt par sandaler. Till det kommer då också inomhusgympaskor, gummistövlar osv Det plockar ju på och hallen är full 😀 Vs kusin M har säkert 20 par skor 😀 stövlar sandletter, sneakers, finskor osv skor till varje outfit liksom 😀

  1. Vi har köpt riktiga gymnastikskor till att ha på gympan, dvs med innesula (som dom självfallet måste ha även hos oss). Nu blidde det ett par till, dom rosa med kardborrar, och dom hade jag tänkt hon skulle ha på gympan men tydligen har hon inte vuxit ur de gamla än 😀 dom gamla är förresten coolaste ever: snabba som få och überguuula! Hon valde dom själv – gifvetvis 🙂

   Ja blixtarna är fina. Trodde inte dom blommiga skulle godkännas men det gjorde dom, och då fick hon ta båda för den sakens skull (kostar som synes 180:-/styck…). Hon sliter skor kopiöst, så… får se hur länge dom billiga håller :p

   Tidigare har vi kört goretex på förskoleskor, och sandaler (crocs eller keens) på sommaren. Men vi har upptäckt att dom använder regnstövlarnarna på både förskola och fritids om det är ens en gnutta fuktigt ute så vi testar att spara goretex-slantarna en säsong så får vi se hur det blir!

   Vi har nog rätt många skor om vi verkligen räknar efter, men en till varje outfit blir det inte! Kanske tre-fem par var/säsong eller så – plus regnstövlar då.

 3. Jag körde alltid på att köpa nya skor till sommaren och då blev de inneskor tills skolan slutade och sedan fick de vara uteskor istället. 🙂

  Hoppas du sover ordentligt framöver.
  Kram!

  1. Det var ungefär så vi tänkte, det är ju fyra veckor kvar nu (om jag räknar rätt) men hon ville egentligen inte ha inneskorna ute så vi får se om hon kanske kan ha dom där rosa på gympan istället. Det är som sagt bara några veckor det rör sig om!

   Tack, det funkar lite bättre nu! Liiite. 🙂
   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *