6maj; om ett sjukgymnastbesök, äntligen vårtemperatur, återblick och snart uppackad.

4maj: om May the 4th Be With You!
7maj: om braiga kontroller.

Ett besök hos sjukgymnasten idag gav ungefär de svar jag redan själv anat: befarat diskbråck, eller med lite tur ”bara” en eller två kroniskt taskigt klena (läs: tunna) diskar. Det är bara att härda ut. Allt läker ju med tiden, men vägen dit är både tråkig och eländig. Ligger lite lågt med styrketräningen tills det värsta onda lagt sig. Men magmusklerna, det är dom som behöver mest kärlek.

Efter detta förväntade ändock trista besked gick jag en ganska lång och rask promenad längs havet. Hade hoppats att jag skulle lyckas lea ut ischiasen något, men det blev inte dugg bättre… däremot värre. Så när inte ens annars vanliga medicinen promenad hjälper: då förstår jag att det är värre än på länge 🙁

Vädret var iaf positivt. Blå himmel, sol och förvisso ett hav upprört av både gammal och nuvarande vind men det är härligt klara färger i naturen (spirean tar över efter körsbärsblom och magnolia). En smula kall om öronen kom jag hem efter en timmes powerwalk. Kom nästan sju kilometer och höll ett snittempo strax under 9 min/km. Dagsens lärdom: träningskläder ÄR att föredra. Kanske känns mer inspirerande att gå fort i rätt outfit också?


Jag sitter med foton från Nojårk och… sicken underbar resa vi fick! Även om jag gifvetvis tycker jag kunde gjort bättre ifrån mig bakom linsen så finns det ett par tre guldkorn! Och resan som sådan var näst intill perfekt! Nästa gång vi åker tillbaka får kidsen hänga på. Det hade varit häftigt att få visa dem alla höga hus i verkligheten, inte bara via FaceTime!


Bara en halv väska kvar att packa upp nu. Den finaste! Vi köpte en ny nämligen (kan visa foto en annan gång). Den ropade och vi hörde och kunde inte lämna kvar den i affären! Vi köpte resväska förra gången vi var i NYC också :p Kvar den här gången blev Mattias antika Samsonite – en grymt bra väska egentligen men klumpig att släpa runt på – och med oss hem kom istället en souvenir modell användbar och lyckopiller! hint: ett Manhattan Skyline-motiv 🙂

4maj: om May the 4th Be With You!
7maj: om braiga kontroller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *