13juni: Magnus Härenstam, helvetesjävlaskit

13juni: om bröllopslycka!
14juni: om en massa djur på vägen.

Med sorg mottog jag via pushmeddelande på mobilen ikväll att Magnus Härenstam är död. Så mycket glädje den mannen delat av sig av! Så mycket klokskap, träffsäker igenkännighet och bara helt galen humor. Starkast hos mig är inte minnen av myror och elefanter, kronofogden längs Göta Kanal, lagda kort som ligger eller ens Jeopardy-svar levererade med den omisskännliga röst vi kommit att älska. Nä. Hos mig är det verkmästarn i magen, varning för barn, ”jag har ju ingen pissonaaal!” (ackompanjerat av rufsiluggen, från Svenska Sesam), Tulle Lille från samma barnprogram, ”väälden? har dom flygplats?” och allra mest, den alldeles alldeles underbara svordomsvisan. Första gången jag kände jag kunde säga fula utan att skämmas, det var när min bror och jag i nåt som nog skulle kunna kallas stämsång vrölade heeelvete, heelveteee, heelveeteee… heellvettesjääävlaskiit! 😀 Och du Magnus, förutom svordomarna du lärt mig så kommer jag alltid veta att det är du som säger svaret! Din finurlighet kommer saknas oss. Mycket.

13juni: om bröllopslycka!
14juni: om en massa djur på vägen.
4 comments Lägg till din
 1. Världen är fattigare nu. :/

  Jag har läst ifatt nu men orkar inte kommentera allt. Jag kan bara konstatera att jag är glad över att du och mamma fått trevliga promenader, om än med skoskav och ömma fötter, samt att du ännu efter 12 år är lycklig med din Mallias. 😀

  Kram

  1. Ja varför måste roliga underbara kloka mänskor gå så tidigt? En del andra däremot, de hade lätt kunnat få vandra vidare istället…

   Förstår apsilut att du inte orkar! Jag är ju ofta exakt där hos dig… <3

   Krams!

 2. Jag kan inte säga att jag minns just DET svordomstillfället men att det var populärt att sjunga med (så gott det gick) i visan minns jag. Däremot minns jag väl allas vår förtjusning i Teaterdirektören, Millior, Primadonnan och Pompom (m. fl.) …. och Tulle lille visan, med efterföljande ”blåsning”! Den sjöng jag alltid när ni slog er, och gör än för DINA barn … om än med glömd text så det blir mest otaliga tullelillar men med blås och puss på slutet, och det hjälper!!! Så jag instämmer i tacket till Magnus!

  1. Ja Tulle Lille har vi sjungit. Dom försökte på förskolan mä men det funkade inte så bra där 😉 jäkla rart att dom försökte iaf!

   Kloka roliga Magnus Härenstam. Vilket geni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *