18juni: om att tycka en himla massa.

17juni: om en höstrunda två dagar före midsommar...
19juni: om årets midsommarafton!

Två av mina största flaws i livet är att jag 1) håller för många bollar i luften jämt och 2) sällan kan hålla min trut när jag stöter på sånt jag känner berör. Idag har t ex alternativ 2 gjort att jag kommenterat ett av en bekant delat inlägg på facebook. Så här stod det:

  För faaaan!! Jag blir så jävla förbannad!! Va i helvete e de me er?

  Han Hon Hen Det Vem Vad Vit Svart Röd Ful Fin Tjock Smal Man Kvinna Pojke Flicka Indian ADHD Autism Alzeimers IQ-befriad Smart What ever!?!

  Seriöst! Orka!!! ”Jag vill inte bli särbehandlad” ”Jag är lika mkt värd som alla andra fast jag ska ha mer uppmärksamhet” ”Jag är lika olika”

  Men va faaan! Man kan inte hålla på o gnälla på allt o alla! Färgglada flaggor, kanelbullensdag… Ångestframkallande jävla idioter är ni! Nu är det så att JAG är en KVINNA, jag älskar att laga mat, baka, sköta om hemmet o fostra våra barn. Min MAN tycker om att jobba, försörja familjen o komma hem till ett fint hem, dukat bord en glad, kåt o tacksam fru. Men det är inget vi kräver av varann, utan något vi skapat själva för att må bra o att familjen ska fungera.

  Jag bakar bullar o rakar fittan mellan storkok o blöjbyten när min man byter däck på bilen, leker med motorsågen i trädgården o bygger en stoooor altan som jag kan mingla runt på med ett kallt glas champagne i handen medans mannen grillar allt jag i flera timmar förberett i köket medans ungarna river hemmet. De känns bra. Vi mår bra!

  Varför ska politiken bestämma om vem som ska gå hemma med föräldraledighet? Min man kan inte bli gravid, få missfall eller föda barn. Inte fan kan min man amma! Hur i hela jävla helvetet löser man det när jag ammade vår dotter i över 10mån?
  Inte diskuterar ni vem som ska få mens varannan månad eller hälften av tiden. Ge fan i mina äggstockar!! Ta min PMS o mitt klimakterie som komma skall o ge mig högre pension så är vi överens! Jävla idioter!

  Min man han kan älska mig (o allt va de innebär) o våra barn, han är min hjälte! Vi kompletterar varandra, stöttar o lyfter varandra! Hur vi gör det ska politiken, paragrafryttarna o samhällets redighetskommité ge fan i. Ja, nu ska väl nån kommentera detta negativt, för jag får ju INTE tycka o tänka som jag vill i detta fria land. Nån tar bort mig som ”vän” på FB o nån kommer sluta heja på mig inne på Ica. Ha ha ha
  SKÖNT!!

  Njut av sommaren precis som du vill! Nu ska jag dra en runk medans min man tar cellprov på livmodertappen! ELLER?!?!?!

I den efterföljande och intressanta diskussionen stod det klart att vi var två läger (vilket jag var i kan du förhoppningsvis gissa). Orkar inte dra hela konversationen här, men… kan väl säga som så att vi tyckte olika 😀

17juni: om en höstrunda två dagar före midsommar...
19juni: om årets midsommarafton!
5 comments Lägg till din
 1. Jag brukar säga att alla får göra vad de vill, och det är inte det diskussionen gäller. Frågan är vad vårt gemensamma ska betala för…

  (och att jag tycker att det vårt gemensamma ska betala för är det som all statistik visar främjar barnens relation ed bägge föräldrar, större chans att föräldar stannar ihop och minskade löneskillnader mellan könen, behöver jag kanske inte gå närmare in på)

 2. Formuleringen:
  ”Jag bakar bullar o rakar fittan mellan storkok o blöjbyten när min man byter däck på bilen, leker med motorsågen i trädgården o bygger en stoooor altan som jag kan mingla runt på med ett kallt glas champagne i handen medans mannen grillar allt jag i flera timmar förberett i köket medans ungarna river hemmet. De känns bra. Vi mår bra!”

  Var ju fantastisk. Vem skrev det? Kan man citera det, vem ska man ange som källa ?

 3. Jag har sett det där inlägget på flera bloggar nu, med helt olika inställning till det. Själv tycker jag att en trygg och säker person skulle strunta helt i att skriva ett sådant inlägg eftersom det ändå inte skulle beröra denne vad andra tycker och tänker angående hur de väljer att fördela sin tid och sina sysslor.

  Angående själva inlägget anser jag att alla får tycka som de vill, men att man ändå ska försöka se den stora helheten och hur ens val påverkar en själv, sin omgivning och ens barns framtid.

  1. Lite så jag tänker också. Varför känner hon att hon måste skriva det? För att försvara sitt eget val, eller för att visa att hon är nöjd med de val hon tvingats göra? Jag kan personligen inte förstå hur en mänska kan va nöjd med att vara fast i en mall, oavsett hur mallen är stöpt, men det är hur JAG känner!

   Det här är ju ett sånt typ av inlägg som antingen hissas eller dissas. Det är svårt att tycka ”ingenting” om en sån här grej liksom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *