8juni: om en vilsen måskyckling, skitbra planteringsvantar och VM-premiär på heltäckningsmatta.

7juni: om att ha baciller. 
9juni: om det däringa klipp eller väx - igen. 

Äventyrligt värre på Morkullan idag när en liten måskyckling vandrat omkring mellan vår garagenerfart och fastigheterna rakt över. Faktiskt trodde jag – och många med mig – att fågeln var dödsdömd, för den var så liten, men via en vän på Facebook har jag nu lärt mig att det är såhär mås- och trutfåglar gör. Ungarna rymmer ur boet och får mat av sina föräldrar tills de lär sig flyga och samla mat själva. Jag är mest glad att det var en liten fiskmås å inte en gråtrut. Gissar föräldrarna varit mer aggressiva då, å en trut vill en inte ha i håret…


det var sjuåringen som förvånat hojtade ”kyckling!?” när hennes far pekade ut den lille imorse

Nu har vi inte sett till varken unge eller föräldrar sen efter lunch. Kanske hann nån fastighetsskötare före både skator och grannkatter?


Håll i dig nu – mina nära vänner, ni som känner mig privat, får inte trilla omkull nu – men idag har jag planterat. Japp! Ullisar. Har. Planterat! Med hjälp av två yra små töser (dom var väl i försiktig chock såklart: har aldrig sett mossan så pysslig 😉 var vi först på växtaffär där tjejerna fick välja nästan alla blomster och jorden jag ville köpt var slut (ekojord). En halv förmögenhet senare satt vi på trappan hemma och laddade med kakor inför stundande projekt. Hur det gick? Asabra! Ok det ser ut som ett mindre slag ägt rum på gräsmattan; jord och mängder av småblommor ligger spridda på en större yta, men resultatet i krukor och på balkonglådan är yvigt färgglatt!


yvigt och i ny, självvattnande, låda

Emedan töserna slängde sina trädgårdshandskar ganska omgående behöll jag mina på, och asså oj, de på Gekås för typ 24:95 inhandlade allroundvantarna (har köpt likadana jag använder på jobbet) är outstanding. Inte kan man tro att de här gröna fingrarna grävt i 60 liter mull?


vissen manikyr, men vackra blommor!


Premiär för vårt svenska lag mot Nigeria i VM i Kanada nu ikväll. Det känns fånigt att spela fotboll på heltäckningsmatta (alla matcher går på konstgräs) men efter att tjejerna nu leder med 2 mål mot noll efter 37 minuter har jag överseende med underlaget. Första målet ett självmål, men båda hörnmål. Fortsätt såhär töser!!! HEJJA!

7juni: om att ha baciller. 
9juni: om det däringa klipp eller väx - igen. 
2 comments Lägg till din
 1. OJ och heja!
  Hoppas du/ni inte glömmer vattna och plocka vissna blommor nu, så de varar hela sommarn!

  Fingrarna var fina, jag gillar pekfingret mest!

  (skrivet på gamla fiskdatorn,där jag också lyckats återinstallera Spoitfy, heja gula tjockkabeln och mina slumrade datakunskaper!..Ingen avi om mackapär på posten än dock!)

  1. Tokigt, eller hur! Närå vi glömmer inte. Det är mycket att vattna också… det hade vi glömt märkte vi ikväll när vi skulle gå en runda för att se hur de såg ut alla små blomsterna!

   Haha! Pekfingret är ju värst! Och skevt är det mä ser jag när jag tittar noga 😀

   Hejja! Men den där på posten… åååh sicket strul! Förklarar nån annan gång. Ingen fara för dig dock!

   Go’natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *