10sep – om intervaller och att ha fastnat i leta-semesterboende-träsket – igen…

8sep - om punkade däck och resgrubbel.
11sep - om fredagsfys med rekordrunda!

Kunde kompa ut en timme tidigare idag och eftersom september så här långt bjudit på bättre väder än hela juli tillsammans så blev det solglasögon i bilen på vägen hem och två härligt leklortiga kids som hämtades hem från förskola och fritids. På fritids satt ungarna i vanlig ordning inomhus (*suck*) men på förskolan blev jag bjuden på kladdkaka och vatten av Milla och hennes kompis Lilla Melissa innan jag lyckades krångla in både barn och liten cykel i skuffen – nä barnen satt i sina stolar – och sen körde jag runt stor-kvarteret (det är bedrövligt meckligt att ta sig hem från förskolan pga enkelriktat), släppte av EmmaLi vid sin cykel på framsidan av skolan och hon cyklade sedan bredvid Millan å mig som satt i bilen. Har sällan kört så långsamt 🙂

Medan kidsen röjde på gatan med sparkcykel och vanlig cykel och senare lekte tage med grannbarnet förberedde jag lite kväilsmat – hade fått hjälp av kidsen mä faktiskt – och när Mattias kom hem gav jag mig ut i joggspåret. Intervaller i underbar sensommarskog längs elljusslingan på Påskberget och wihoo… rejält snabba fötter för en sån som mig idag: 400 meter kvickstepp kombinerat med 250 meters snigel och återhämtning. Eller asså. Det blev inte helt och hållet återhämtning för jag tappade andan redan i första intervallen (ansträngningsastma?) och min gamla följeslagare dubbelslag på hjärtat har blivit en kompanjon i löpardojorna de senaste veckorna. Sådär nöjd med just den biten som du förstår, men annars kändes passet riktigt bra. Jag kunde trycka ifrån och kom ner i 4:34-tempo som bäst (sämsta blev andra intervallen på 6:13, då gick det uppför nästan hela biten, övriga tider var 5:17, 5:09 och 4:51). Inga långa spring-sträckor, aj nöu, men för att va mej är jag nöjd! Det kan väl nästan kallas löpning med såna tider, det jag brukar lufsa runt i (runt 6min/km) är väl annars eg bara jogging :p och skogen… den var definitivt med mig som du kan se!


Imorron är förskolan stängd så föräldradag är uttagen. Hoppas hoppas vädret är med oss imorrn mä! Äskar hösten om den kan tänka sig vara såhär!

8sep - om punkade däck och resgrubbel.
11sep - om fredagsfys med rekordrunda!
2 comments Lägg till din
  1. Väldans bra spring i benen, hejja! 4,34 orkar jag knappt hålla en minut när jag intervallar på bandet! Hur går det med styrketräningen?

    Än så länge ser vädret bra ut men klockan är ju bara tjugo över sex….

    1. Det blev inte mycket mer än nån minut åt gången heller som du förstår! Fast nack- och fördelen med att springa i naturen är att det blir väldigt varierade intervaller beroende på backstatus! Eller vänta… dom problemen finns inte i Falkenberg har jag hört 😉

      Jo. Det går sådär. Har inte varken lust eller ork och det syns. På mig alltså. Rund som en liten boll nu! Men en glad liten boll så det känns ändå okej. Får la e hur okej jag är när jag ligger i bikini vid poolen på Gran Canaria 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *