28sep – om tragik under blå himmel. 

27sep - om höstmornar när dom är som vackrast!
29sep - om Hela Sverige skramlar.

För en mycket kort stund sedan satt vi och åt sen lunch i solskenet på altanen. Vi hör blåljus, flera stycken, och de är oväntat nära. Röster. Backljud. Fler blåljus. Mitt i solgasset får M och jag en känsla av att något riktigt otäckt kan vara nära. Barnen lockas in och kastas upp på övervåningen. Knivdramat från förra sommaren (eller är det två år sedan?) gör sig påmint. Det kommer två ambulanser (kanske tre, är osäker) in på vår gata och virrar omkring. De vet inte riktigt vart de ska. En polisbil har kört runt från gamla E6 en bit bakom vårt hus men den körde nog rätt från början. Röster. ”Vart är det??!” med stigande panik i tonen. I ena ambulansen stirras det på GPSen. 

De hittar till slut rätt, till grannfastigheten men med ingång från en annan gata. 

Barnen leker där uppe, vi vågar tro att det ”bara” är en djupt tragisk händelse för de inblandade. Ingen våldsman som springer runt. Men hjärtat slår fortfarande hårt. Livet är verkligen förgängligt. 

27sep - om höstmornar när dom är som vackrast!
29sep - om Hela Sverige skramlar.
10 comments Lägg till din
 1. Det var två år sedan i juli. (Vi var mitt i flytten) Lika så bra att skicka in kidsen om man får otäck känsla.

  På hjärtstillestånd skickas om möjligt två ambulanser. Kan ibland vara lugnande att veta om det är flera ambulanser vid samma hus. Fast polis skickas väl inte normalt som uppbackning till ambulansen. Det brukar ju vara tvärtom.

  1. Jisses att tiden går så fort?! Då har ni bott i huset i snart 2,5 år! Dags för inflyttningsfest snart väl 😉

   Ja alltså, med facit i hand så kan det ju ha varit två ambulanser till vår gata, de två vi såg, en ambulans eller brandbil som vi hörde i fjärran och en polisbil som alldeles av en slump kom körande på gamla E6:an och svängde av vid rondellen vid Willys. Men just då, då såg vi bara katastrofscenarior framför oss och det var riktigt otäckt faktiskt. Det sprang ju omkring en inbrottstjuv vid oss för några år sen, en som med en skruvmejsel hade attackerat och illa skadat en person. Då såg och hörde jag bara polisbilarna och hundarna. Den här gången var det kanske bara en slump att många larm dök upp samtidigt…

   Vid självmord kommer en hel bunt blåljus vet jag. Och av förklarliga orsaker självfallet polis. Men att det kommer två vid hjärtstillestånd visste jag inte. Logiskt såklart, men visste inte. Tack för lugnande info!

   1. Tänkte komplettera med att självmord är enda skälet till att två ambulanser får sällskap av polisbil. (Tyvärr erfarenhet lärd av granne som lyckades)

 2. Skönt att det inte var som ni befarade, men ändå hemskt att något dramatiskt troligen hänt någon ni kanske känner!
  Kram x 4

  1. Vi känner nog ingen i den trappuppgången, men fy så läskigt det var. Lyckosamt var att ambulansen senare drog i väg med blåljus och sirener, vilket ju betyder att det fanns något att blåljusa för. Håller verkligen tummar för att allt gått och går bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *