8sep – om punkade däck och resgrubbel.

6sep - om höstsöndag i avsaknad av en krokodil men med en smula dageneftertrötthet, samt ett utackorderat barn på Liseberg.
10sep - om intervaller och att ha fastnat i leta-semesterboende-träsket - igen...

Ringde fritids på vägen hem från jobbet och frågade om EmmaLi ville cykla hem själv (för att lasta hennes cykel på bilen är ett projekt som tar mer tid i anspråk än solotramp). Det ville hon! Såklart 🙂 Jag anländer huset kort därefter, parkerar hos grannen för att lämna fri lejd till nerfarten, låser upp i cykelrummet och slår sen ner mig i tidiga kvällssolen på altanen med en bok. En smula nervöst konstaterar jag en kvart senare att hon fortfarande inte kommit hem. Som du förstår hinner många tankar trilla genom mitt huvud men just när jag nästan bestämt mig för att gå henne till mötes dyker en liten fin snabbgul hjälm upp ovanför ligusterhäcken och barnet under hjälmen – som leder sin cykel – ber om ursäkt att hon är sen, men hon ”har fått punktering”. Asså. Mjau!!

Nu visar det sig att punkteringen var lättlagad. Luft i däcket och vips var allt lagat. Det behövs ingen detektiv för att förstå vad felet var… lillasysters cykel som under dan stått parkerad precis bredvid den luftlösa var nämligen också svårtrampad på hemvägen. Så nu undrar jag: Vicken normalt funtad mänska luftar två minicyklars däck?! Måtte det vara en elvaåring. Då kan vi iaf skylla på barnsligt oförstånd.

Det har rekats vinterresor i Villa Morkulla ikväll. Men asså. Åttaåringen måste ju åka över sportlovet och då är det svajigt dyrt att flyga. Om femåringen å jag tjuvstartar och därmed åker bara elva dagar tidigare kostar vår flajt hälften! Smart tänkt av flygbolaget. Taskigt läge för oss. Fast just nu råder status quo i vilket fall :/

6sep - om höstsöndag i avsaknad av en krokodil men med en smula dageneftertrötthet, samt ett utackorderat barn på Liseberg.
10sep - om intervaller och att ha fastnat i leta-semesterboende-träsket - igen...
6 comments Lägg till din
    1. <3 Hon var inte ens särskilt upprörd egentligen, förrän jag berättade att det varit nån som släppt ut luften ur däcket för henne. Hennes spontanta och förvånade reaktion då var: ”va elakt?!”

      Å jo, så är det såklart. Men vi har iaf en skola där det tillåts ledighet inom rimliga gränser så det underlättar en hel del. För oss som aldrig kan ta längre gemensam sammanhängade sommarledighet än två veckor är vårvintern enda möjligheten. Å nu är bollen i rullning!

  1. Hon är så duktig och stark den lilla stora, trots stt hon EGENTLIGEN väl är en mjukis?!
    Kommentarer och spekulationer om vem/vilka som gör så MIT små flickebarn avstår jag, hjärnblödningsilska är inge bra!!!!! 🙁

  2. Åh, glömde resefrågan; är det en seriös plan (eller bara ett räkneexempel?) att du och Millan reser före och längre? iiiiii får bestämma mig om min egen bokning i så fall, snart!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *