2okt – om mascara och skillnader mellan vuxen- och barnsjälvklarheter.

1okt - om julmustpremiär. 
3okt - om ett tjugofemårsjubilerande Tyskland!

Härommorse stod femåringen nyfiket vid min sida när jag morgonrutinade framför spegeln i badrummet. ”Är det mascara?” viskade hon medan hon intensivt studerade hur jag strök svart på fransarna. Eftersom jag inte sminkar mig särdeles mycket eller ofta blev jag tydligen synbart förundrad över hennes kunskaper. Kiddi förklarade därför hjälpsamt: ”Vampyra försökte använda mascara” och eftersom jag nu såg ut som ett ännu större frågetecken fortsatte hon, ”men hon blev så arg att hon kastade burken [sic!] och det kom på hela golvet!”. ”Öh?”, svarade jag och dottern tittade på mig med stigande irritation. ”Ja!? Hon kunde ju inte se sig?!”. Vid det här laget stod jag med öppen mun och mascaraborsten i näven på ett sätt som för en utomstående måste ha sett ganska roligt ut. Femåringen tyckte dock inte det var roligt. Bara knäppt. Stint stirrade hon på mig som att jag var stört omöjlig. ”Men mamma. Hon kan ju inte se sig!! I spegeln.”. Hissen började långsamt lämna underjorden. Ehum. Jajustdetja. En vampyr har ingen spegelbild! ”Mäh!” tjöt jag förtjust eftersom jag ä n t l i g e n fattade problematiken! ”Så jäkla opraktiskt!” mumlade jag i mungipan medan jag med näsan mot spegeln smidigt studerade hur borsten hamnade där den skulle. Dottern höll med såklart. Det måste vara ruggigt opraktiskt att vara vampyr. Å inte bara för att inte kunna mascara sig då 🙂

Jag har förresten tappat en dag den här veckan. Sen igår har jag trott det var torsdag idag. Men jag har en jobbledig helg framför mig så jag ska nog få till helgkänslan in no tajm!

1okt - om julmustpremiär. 
3okt - om ett tjugofemårsjubilerande Tyskland!
8 comments Lägg till din
 1. Älskar den sortens självklaheter från kidsen! Att nåt så klurigt kom från din unge var ju inte så överraskande kanske, att hon är smart vet vi ju redan. 🙂

 2. Torrmaskara! Burk med en kaka med färg och lös pensel som man fuktar med vatten!

  Jag vet faktiskt inte när det blev standard med flytande mascara!

  1. HAHAHA!! Serien är som jag förstår det nutida, så dina barndomsminnen från sminknecessären är tyvärr inte applicerbara 😀 Men vet du, för att vara seriös, jag frågade henne faktiskt om det verkligen var en burk. Hon hade svårt att förklara vad det skulle kallas men när jag visade min mascara sken hon upp och pekade entusiastiskt: ”en sån var det!!” Det förklarades då också att besvikna vampyrtösen inte heter Vampyra utan Vampyrella. Men tack för historielektionen ♡ :p!

 3. Haha, ja de där vampyrerna har det inte lätt. Måste kännas lite märkligt för barn när de vuxna inte förstår självklarheterna. 🙂

  1. Hehe, ja stackars ungar! Jag förstår precis hur de känner, det är nämligen exakt så vi föräldrar känner inför våra älskade små barns handlingar och grad av förståelse många gånger 😀

   Ang vampyrer så… tja… dom har ju Eric Northman…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *