5dec – om takläggare hedbert.

2dec - om ett sjukt läbbigt öga.
8dec - om att vara på väg tillbaka på banan. 

Gorm (stormen i förra veckan) lyckades med konststycket att inte bara rucka på utan dessutom riva ner två tegelpannor från vårt stormidiotsäkra nederländska tak. Idiotsäkerheten ligger i att pannorna ligger fastspikade i sektioner vilket betyder att det är typ skitsvårt att byta ut bara en panna, men det betyder också att det torde vara ungefär omöjligt för en enstaka panna att lossna. Eftersom jag inte tror att felet ligger varken hos konstruktionen eller hos stormen så får vi nog anta att bristen ligger i arbetet vid läggningen. Men. Om jag förstått saken rätt så är det här en i Sverige ganska ovanlig arbetsmetod så vi lägger inga stora pekfinger mot hantverkarna. Alla kan göra fel! Även hantverkare… 😀

Helga då (stormen igår), hon gjorde ett lugnare ombyggnadsjobb med vårt tak och lyckligtvis rasade inga ytterligare pannor i hängrännan. Dock kände vi oss idag tvungna att åtgärda, tillbakabringa och åtgärda ”hålet” på taket. Även om det är ny papp så mår den troligen inte väl av att ligga öppen i västkustskt höstväder – läs: regn från alla håll och kanter. Så. Medelst hög stege, en trögt övertalad fru samt regnkläder och vantar gav sig i eftermiddags maken upp längs fasaden. Och jo’rå. Det gick fint! Pannor på plats, make tillbaka nere i gott förvar och frun nöjd med både eget mod och väl utfört arbete. Men jeez vad jag har respekt för sånt här!! Lyckligtvis var det ganska långt ner mot kanten hålet fanns… hade det varit längre upp hade vi inte kunna lösa det själva.

Ikväll årets första och enda riktiga julbord! Ska bli skoj men jag behöver nog sätta fart nu 😉

Tjenixen!

2dec - om ett sjukt läbbigt öga.
8dec - om att vara på väg tillbaka på banan. 
6 comments Lägg till din
    1. Ah du vet, det är lång väntan på att få tag på en hantverkare vettu… hedbertarna kan inte kan inte bara fixa det sådär superkvickt å lätt vet du :p

  1. Läskigt! Vi har haft tur i det här huset med våra takpannor. I det förra blåste takpannor ner lite då och då. Och hos vår granne händer det också, De ser det inte själva efetsrom det är högt och skjuter ut, så vi håller koll från vår övervåning och meddelar.

    Det var läskigt att gå i skogen idag, många nedblåsta grenar… Blev inte så lång runda. De största träden är dryga 150 år… (Alltså skogspark, så jag vet när den anlades)

    1. Härikring säger de att vi ska hålla oss från skogen ett slag. Eller, de SA det för några dar sen. Nu är det säkert ok igen!

      En skogspark ja, det är vad vi kan kalla hela Påskbergsskogen som ligger nära vårt hus! Borde ju veta när den anlades, men… det har jag glömt!? Måste kolla upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *