1/1 – om jakten på den försvunna stenen.

30dec - om svt nyheters årskrönika för 2015.
3/1 - om ett vältajmat toabesök. 

Årets minst produktiva dag. Trots att jag firade nyårsafton spiknykter har nyårsdagen ändå mestadels spenderats i sängen. Vilat. Gosat. Uppdaterat mig. Instagrammat. Läst nyheter. Mailat lite. Smsat. Slumrat. Osv.

Sen gick jag upp och ner. Funderade på att gå en promenad men kom fram till att det blöta grå utomhus inte lockade alls.

Rubriken då? Jo. Som du kanske minns trillade en av stenarna i min vigselring loss lagom till tioårsjubileet för 2,5 år sen. I höstas gick ytterligare en diamant sönder så i julklapp fick jag en ny liten sten, med betoning på liten 🙂 faktiskt var den mindre än de övriga sammanlagt nio som sitter i ringen, som vardera är på 0,02 karat. Just detta faktum känns extra fint när det idag visade sig att ett nyfiket barn inte bara hittade förpackningen julgåvan låg i utan dessutom fick för sig att öppna densamma: vips har vi nålen-i-höstacken-problematiken för nånstans i vårt hus finns nu en pytteliten diamant… Nå. Jag sätter den på svinnkontot och gläds återigen åt att jag har en ring med mer hjärta än investering på mitt finger!

GOTT NYTT 2016 alla fina vänner och nosare!
Nu blir det pizza!

30dec - om svt nyheters årskrönika för 2015.
3/1 - om ett vältajmat toabesök. 
9 comments Lägg till din
 1. Jag fick en (var med och tittade ut den!) smal guldring med 7 eller 9 briljanter, pyttesmå. Men den är inte så hårt sliten… efter ca 20 års äktenskap krympte den och gick inte på fingret längre.
  Nu har ju jag krympt till samma storlek som innan ringen krympte, men något slags åldrande har skett med fingrarna, så knogarna har blivit lite för knogiga… Vänta tills det blir mörkt, sen kan du lysa med ficklampa, den borde ju blänka då!

  1. Det är nog briljantslipning på sju av mina stenar tror jag, och prinsess på två av dem på baksidan. Små är dom, men det hade faktiskt inte fått plats större!

   Vi testade med ficklampa, har rejäla doningar som lyser som billampors helljus, och det glittrade överallt, men någon liten diamant syntes minsann inte till. Underligt att damm kan glittra så 😀

 2. Men vadan detta stentappande!?! De ska ju sitta i ringen!

  Hoppas den dyker upp. Fast det är väl att tro för mycket! Hur stor yta är misstänkt?

  1. Haha! Tja. Den ena trillade ju loss helt och med tanke på hur ringen ser ut (ehum, den är enligt guldsmeden misshandlad och jag kan väl hålla med om att den är en smula, eh.. skrapad 😉 så.. ja, den är ju med om en del lite för våldsamma händelser på jobbet är jag rädd. Kanske inte borde ha den på mig varenda dag, men jag har ju inte en vigselring jag älskar för att ha den i garderoben! Du vet ju hur jag menar!

   Asså. Helt seriöst så är ungefär 125 kvadrat yta misstänkt… eller egentligen ska vi väl prata sisådär 230 kubik för den kan lika gärna sitta i taket nånstans kan jag tänka 😀 räknar således inte med att den ska dyka upp…

   1. Klart man ska använda ringen! En och annan sten som måste ersättas av slitage är väl en småsak!

 3. Butterfingers! Diamanter ska man hålla koll på. De är sällsynta. Eller ja, de var ju i alla fall det innan man kom på hur man gör konstgjorda sådana. 🙂
  Hoppas du hittar på den till slut. 🙂

  1. Den sitter redan på svinnkontot. Men asså vänta lite!? Kallar du min åttaåring klanta? 😀 haha! Tja… det kan väl kanske stämma kanske 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *