26/1 – om One Week 2 Go…

25/1 - om misty Monday. 
Dagsens tips: Linicin 🙁

…innan Millan Ă„ jag lĂ€mnar vĂ€steuropeisk tidszon. Jag har inte riktigt fattat att det Ă€r sĂ„ kort tid kvar?! Packning klar? NjĂ€. Inte direkt. Förberett för ”avslut” pĂ„ jobb och hemma? Inte ett dugg. PĂ„ fredag sista arbetsdagen pĂ„ nĂ€stan sex veckor och helgen blir fulltecknad av kramar, hejdĂ„s och fjorton maskiner tvĂ€tt. Jag vet hur det blir. Kommer panikglömma hĂ€lften av planeringen men klara mig alldeles utmĂ€rkt Ă€ndĂ„ 🙂 Ă„ dĂ„ menar jag inte packningen – den blir som den blir, typ tre-fyra ombyten eller sĂ„… gĂ„r ju i samma klĂ€der dagarna Ă„ kvĂ€llarna i Ă€nda Ă€ndĂ„? – utan allt det dĂ€r jag tĂ€nkt fĂ„tt gjort innan jag Ă„ker. Men. Äh. Manjana!

Jo. Jag tĂ€nkte lite fel nĂ€r jag rĂ€knat pĂ„ hur lĂ€nge vi ska vara borta. ”Bara fyra veckor den hĂ€r gĂ„ngen” har jag sagt till typ alla. Men sĂ„ Ă€r det ocksĂ„ allmĂ€nt kĂ€nt att mina mattekunskaper inte Ă€r de allra bĂ€sta 😀 NĂ„. För att fĂ„ vara i Thailand lĂ€ngre Ă€n 30 dagar krĂ€vs visum. SexĂ„ringen Ă„ jag ska vara dĂ€r i 33, de andra tvĂ„ i familjen elva dagar fĂ€rre, sĂ„ det var bara att punga ut med 300 spĂ€nn för oss var plus 150:- för att jag glömt kopiera passen. Foton fixade jag sjĂ€lv (trots att det uttryckligen stod ”ej hemmagjorda”) och tvĂ„ av vĂ€rldens bĂ€sta kompisar erbjöd sig alldeles sjĂ€lvmant att var för sig lĂ€mna och hĂ€mta viserade pass pĂ„ konsulatet i Göteborg. AssĂ„. Den tacksamhet jag kĂ€nner för sĂ„na vĂ€nner, den gĂ„r inte att beskriva i ord men jag hoppas dom bĂ„da kĂ€nner hur glad jag blev!! Nu Ă€r iaf den biten avklarad. Och i söndags mailade jag med hotellet för att fixa upphĂ€mtning pĂ„ flygplatsen i Krabi. Resfeber? Tja. Jo. Lite. Men det Ă€r sĂ„ mycket annat i rullning att jag liksom inte hinner med det. Dessutom kĂ€nns ju det hĂ€r som en kakbit med tanke pĂ„ hur jag hade det sist. Idag har jag bara ETT barn med mig. Och det barnet Ă€r dessutom lika gammalt som det Ă€ldsta var nĂ€r vi Ă„kte förra gĂ„ngen. Nemas problemas juh.


header frĂ„n förra gĂ„ngen 🙂

Kommer gÄ fina fisken det hÀr! Eller hur?

25/1 - om misty Monday. 
Dagsens tips: Linicin 🙁
12 comments LĂ€gg till din
  1. Varför i allsin dar skulle du ta dig fram och tillbaka till GBG bara för passen nÀr jag kunde fixa det pÄ lunchen och dÀrtill fÄ en liten promenad i det dÄ vackra vÀdret!

   1. Fast jag kan ju liksom aldrig be om en sĂ„n sak, och jag vet ju inte ens VAR du jobbar 🙂 kunde ju vara hundra extra minuters promenad och övertid allan eller sĂ„? Detsamma gĂ€ller nĂ€r min ena bĂ€stis (som bor i Lerum) erbjöd sig lĂ€mna passen nĂ€r jag klantat mig med tiden och missat att dom stĂ€nger kl tolv… Men. Oavsett, TACK fina fina du! Kommer och hĂ€mtar pĂ„ lördag eller söndag om det passar?

 1. Hade jag vetat att du varit i bryderier om passen hade jag sjÀlvklart ocksÄ hÀmtat/lÀmnat!

  Det kommer att gÄ hur bra som helst och ni kommer att ha det fantastiskt! Behöver du flytvÀst förresten?

  1. MĂ€h inte bryderi direkt. Men… jag hade laddat för mecklet att fara upp Ă„ ner tvĂ„ gĂ„nger liksom för jag ville inte va till besvĂ€r (vet faktiskt inte hur ni jobbar) men nĂ€r jag slapp blev jag sĂ„ jĂ€mrans glad!! För hjĂ€lpen sĂ„klart, men Ă€nnu mer för omtanken bakom! Å jaaa, jag vet att du (och fler med dig) sĂ„klart troligen inte sagt nej om jag bett er, men… Ă€h… you know…

     1. Fast assĂ„. Utan att göra det hĂ€r till en stor grej, sĂ„… jag vet var bĂ„de station och konsulat ligger (men inte var ni jobbar) och jag vet ju sjĂ€lv hur det Ă€r att ”bara springa in” (pĂ„ t ex GekĂ„s), men dĂ„ Ă€r det kanske uppĂ„t hela lunchen som gĂ„r Ă„t och dĂ€rför kĂ€nns det mycket begĂ€rt att be andra om det jag sjĂ€lv ibland har svĂ„rt att sĂ€ga nej till fastĂ€n jag nĂ„n gĂ„ng kanske borde ha – pga stress/tidspress/hinna Ă€ta usw. Det Ă€r dĂ€rför jag har sĂ„ svĂ„rt för att knappt ens hinta om hjĂ€lp i sĂ„na hĂ€r lĂ€gen… NĂ€r jag sjĂ€lv fĂ„r erbjuda inskuttande pĂ„ gekĂ„s/skobo etc sĂ„ Ă€r det mkt lĂ€ttare för mig att styra Ă„ planera (med schema t ex). Men som sagt. Nu blev det en jĂ€ttestor grej av det kĂ€nns det som, JAG vill ju gĂ€rna hjĂ€lps nĂ€r jag kan och jag vet att mina vĂ€nner Ă€r likadana! Ville bara uppmĂ€rksamma att jag VERKLIGEN uppskattar det som gjorts!

      PS. Kanske hade NYC i vissa lĂ€gen faktiskt varit lĂ€ttare att sköta sĂ„na hĂ€r Ă€renden i, rent logistiskt, Ă€n Gbg. Änna 😉

 2. Vad hĂ€rligt det lĂ„ter 😎. Kommer ni resa runt? Och du….. det som du inte hinner göra innan du Ă„ker kan du göra nĂ€r du kommer hem 😜. Ha en riktigt underbar resa och vi hoppas givetvis att det kommer lite rapporter under resan. Kram

  1. Lite kommer vi röra pĂ„ oss! Liite… mest göra ingenting. Inser att jag varit vĂ€ldigt tystlĂ„ten om resan i nosarna? FĂ„r nog Ă„tgĂ€rdas 🙂

   Jo du har rĂ€tt och tĂ€nker sĂ„ klokt!! Men… vissa saker mĂ„ste Ă€ndĂ„ hinnas göras som du vet…

   SĂ„ roligt att se dig hĂ€r f’resten! Hoppas ni kryats er frĂ„n lĂ€skiga magsjukan.

   Krams!

 3. Det kommer gĂ„ finfint! Tur det ordnade sig med passen. Alltid lyckas man med nĂ„got (sjĂ€lv gjorde jag en gĂ„ng sönder mitt pass tvĂ„ meter framför passkontrollen nĂ€r jag anlĂ€nde till Australien…)

  LĂ„ter underbart att fĂ„ Ă„ka bort sĂ„ lĂ€nge. Är det enbart semester?

 4. Åh, men alltsĂ„ – klart det kommer gĂ„ easy peasy! Och det kommer vara fantastiskt! Ni fĂ„r ju dessutom ner resten av familjen sen – underbart!

  Hur flyger ni? Direkt till Bangkok och vidare Krabi eller?

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *