11/2 – om finurligheter.

10/2 - om en vecka gamla thaimout:are!
11/2 - om Sao och Somewhere Else!

1) En mysig nästan-timme på luftmadrass i havet med sällskap av mysig sexåring är tydligen inte ultimat för den som missat klena heeela kroppen. Under avdelning ”nya märkliga ställen att bränna sig på” kan jag nu lägga… tadaa ”armvecken”…

2) Det däringa duschproblemet jag skrev om igår, det löste jag genom att numera använda ”rumpduschen” vid toalettstolen istället 😀 det är ju samma vatten, om än utan varmvattenberedare men ljummet vann är helt okej i hettan som är nu, och det är bra sprutt i det munstycket! Tyvärr är slangen kort som skam så det blir till att blaska på huk, men… en är la gammal backpacker! – nä det är jag inte men det vet inte Millan som igår tyckte jag var lite knäpp men som idag insåg fördelen med att slippa duscha tjugo minuter för att skölja ur schampo och balsam och därför självmant valde snabbfilen!

3) Att ansluta till hotellets faktiskt imponerande kvicka och vältäckande wifi går lätt som en pannkaka nu när jag har slagit på mobilnätet på telefonen. Märkligt?

4) Våra nya kalmarvänner är jäkla bra på många vis. De är t ex roliga, trevliga, lekkamrater till Millan samt legitimt sällskap för mig att dricka en öl. Idag hade vi – av krasslig och trist anledning – middagsdejt med bara 50% Småland. De små töserna villade bort sig i mörkret på stranden och jag var oroväckande lugn (det är nåt med Thailand och min icke-panik?) och efter att ha letat och fått erbjudande om hjälp av andra dök ungarna plötsligt bara upp och vi kan väl säga som så att de nog inte kommer villa bort sig igen i första andra eller ens femte taget. Men dom är så fina ihop, M och M, och jag är så glad för deras skull att dom hittat varann! Hoppas det kommer funka fint för dom alla fyra när eLi kommer också ♡

5) Inatt svensk tid kommer jag byta operatör – hejdå Tele2 och hej Telenor: håll gärna en tumme eller så för att allt går smidigt. En fördel jag genast hittat med nya operatören är att de har en websms-tjänst. Hej skicka-meddelanden-till-ex-min-pappa-som-inte-har-iFån-eller-mail-och-därför-inte-kan-ta-emot-snåltextande-i-gratisvarianter-annars :p

6) Jag plockade med lilla Mac Air:en i bagaget men glömde att den inte har nån minneskortläsare… å nån kabel kan jag inte minnas att jag packade ner till Eos… nu hoppas jag att maken lyckas lokalisera, känna igen och ta med min sladd efter beskrivning. Men asså, ehum, för säkerhets skull hojtar jag om hjälp av goa nosare som av nån anledning möjligen har en mini-USB-kabel skräpande och av en slump kanske råkar vara ute och promenera kring t ex Lolles innan lördag kl tre eller vårt hus/brevlåda innan lördag kväll… en vet ju aldrig, husbandet kanske kanske inte hittar min sladd å då är det inte dumt alls att ha en annan i beredskap! För visst vill ingen missa mina fantastiska foton i nosarna men har tröttnat på mobil- och goprovarianter (jooo… det går att få över foton till mobilen via kamerans wifi, men det är lättare att överblicka och hantera bilderna i datorn)?

7) Millan frågade en sak idag som är sådär härligt sexårslogisk: ”varför har myggorna gift i munnen?” Fundera på den ett slag och du förstår varför jag fick grubbla lite innan jag kunde ge ett tillfredställande svar 😉

Nu ska jag in och pussa på sexåringen som förmodligen inte alls somnat utan ligger och kliar sig sönder och samman där inne i vår stora svala säng!

Tjenixen!

10/2 - om en vecka gamla thaimout:are!
11/2 - om Sao och Somewhere Else!
4 comments Lägg till din
 1. för att inte blodet ska stelna 😉

  men du, du är i Thailand inte i nåt u-land det måste la gå och KÖPA en usb-kabel änna?

  1. Bra svar! Men… tja, det var mer det där ”varför heter det myggbett när dom sticks?” hon var ute efter 😉

   Klart det finns att köpa, men jag är dels snål (allt sånthär kostar som hemma eller mer, tro mig jag har kollat såklart) och dels ovillig att lägga pengar på dålig kvalitet jag inte kan reklamera om/när den går sönder/inte är kompatibel (det är så mycket hittepå och o-äkta grejer att jag inte litar på hur bra de funkar) och för det tredje tycker jag det är onödigt att shoppa i onödan! Men det alternativet kvarstår ändå till sist såklart :p

 2. Å jag som är nördigt intresserad av djur skulle givetvis svarat på varför det är så….

  Vad ni har det gött! Nästa år åket vi nig iväg över jul och ett par veckor ner till Thailand! Eller vi har på oss fram till sommarn innan vi behöver bestämma om vi orkar åka men en 2,5 åring 😱

  1. Över jul låter ljuvligt! Det är väl en av de perioder vi aldrig kan åka nånstans :/ Men klart ni kan åka med solstrålen O! Boka genast!! Ska jag kolla bugga till er här på Bulone 😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *