19/2 – om strömlöst, och varmt!

17/2 - om sista kvällen på Lanta...
21/2 - om jag inte ska bli bländad...

Bulone. Denna lilla ö som vunnit mitt hjärta. Vi bor på ganska enkla men med thailändsk mått charmiga Pansand Resort. Töserna i bungalow B4 och vi – efter lite debacle – i B5. Först hade M å jag fått B7 (bästa buggan i B-raden! granne med havet!) men de små tyckte vi var för långt bort och det hörde en rar dansk som frågade om vi ville byta stugor för att komma bredvid varann. Allt för kidsen, så… ja vi bytte bort bästa rummet!

 

  

Lugnet är det som styr. Elektricitet enbart nattetid och bara naturligt uppvärmt – dvs gött svalt – vatten i duschen. Inga pooler. Inget hålligång. Bara vågornas brus, djungelns surrande och mjuk vit sand under tassarna. Nattetid tar krabbor, syrsor och eremitkräftor över och det är ett evigt oväsen i träden och kravlande på stranden. Emmi å jag tog en ficklampa å gick på eremitkräfsjakt nu ikväll och jag vet inte vem som blev räddast, vi eller krabborna, när vi upptäckte varann på stranden? Det är ena stora rackare.

Annars tar vi det som sagt lugnt. Idag snorklade övrig familj medan jag låg i skuggan under ett träd och läste. Jag har lägligt fått seklets elakaste herpesanfall (massor av god stark mat i kombo med sol… = inte så bra tydligen) och försöker kurera mig med skugga och piller från lokala Apoteket på Klong Dao på Lanta. Det går sådär faktiskt. Solen är stark å maten lika så. Förhoppningsvis är jag kurerad om några dagar men jeez det är störigt att vara begränsad av nåt så fånigt som en munsår 🙁

Det lilla är ofta mycket bra. Envist prutade jag till mig en hängmatta en kväll i Saldan i veckan, hammock heter det här, å som första åtgärd efter att vi fått nycklar och arrangerat om boendena hänger den nu utanför tjejernas bungalow: Så. Stort. Livsnjuteri.

 

  

EmmaLis lilla tass i sammetslen sand. Livet är enkelt.

 

  

Naturen är nära inpå varje dag. När vad jag tror är en blå Kungsfiskare kom flygande råkade jag ha kameran i näven. Tyvärr var den lika ovillig att posera som fåglarna på Kalle Ankas julafton, men jag gjorde mitt bästa!

 

  

Tjejerna dekorerade genast verandan på sin stuga. Å det är verkligen lätt att hitta vackra snäckor, koraller och andra stelnade skönheter från havet:

 

  

Just nu sitter vi utanför tösernas bungalow, väntar på att dom ska somna. Vågorna rullar nedanför oss och palmerna vajar försiktigt ovanför oss. Det är varmt. Klockan är tio på kvällen men här är säkert uppåt 25grader fortfarande. Vinden som vispar skönt över havet når inte riktigt fram genom den lilla trädgården av palmer och små löviga buskar. Då och då biter en liten myra till på foten men det är ett billigt pris att betala för detta paradis. Vi sitter här. På varsin plaststol och lite ljummen Chang i glasen och begrundar. Livet. Familjen. Kärleken. Hur lyckliga vi är. Hur bra vår vardag är även bortanför Andamansjöns på dagtid turkosblå horisont. Arjas röst är nära: Tack livet! Jag vill tacka dig, som har givit mig så mycket. 

17/2 - om sista kvällen på Lanta...
21/2 - om jag inte ska bli bländad...
7 comments Lägg till din
 1. Så härligt ni har det, synd på bästa stugan men lugna barn är bättre!
  Och fågelskådare har du blivit också! Lite svårt att se profilen i lövverket men den kommer kanske tillbaka och poserar bättre? Synd att jag inte tänkte på det innan men kanske min ”plupp”piller hade hjälpt, de är ju också av herpesgrund!
  Puss i massor

  1. Kanske är dina piller samma som mina? Aclovir eller nåt sånt? Kan inte säga att de hjälpt så bra men jag vet ju inte hur det varit annars…

   Hehe, ornitolog är la å ta i 😀 men jag hoppas du har rätt å den visar sig igen!

   Vi har det bra i denna stugan också. Hänger ju mest på stranden eller i hängmattan utanför ungarnas bungalow ändå 😉

   Krams massor tillbaks!!

 2. Så bra att ni har det bra, och av filmsnutten Mallias la ut på fb att döma behöver ni ju inte precis ta taxi till stranden från nuvarande stuga heller!
  Nä mina piller heter något på V så de är nog inte samma, du får prova vid nästa utbrott, hemma!
  Nu är det väl snart slut på Bulonäventyret också, med ny båtresa mot lyx?
  Pusselipuss på nosen!

  1. Oj vad jag ligger efter i kommentarerna!! 🙁 f’låt!

   Nä du har rätt. Vi bodde nära stranden även i andra bungalowen, men det blir en helt annan temperatur när vindarna inte når fram från havet (en liten trädgård emellan och blåst från fel håll) så det blev till att sova med fläkten igång nästan hela natten för att inte försmäkta 🙂 små problem i sammanhangen!

 3. Herregud vad ni har det bra! Skönt att du mår bra och kan njuta av allt underbart.
  Tänkte på dig när jag var ute å sprang en kort runda i snöblask och tidvis lite regn… Hade varit så mycket lättare på en strand 😉. Eller det inbillar jag mig iallafall (kan bero på dålig vinterkondis). Kram på er

  1. Va snäll du är Eva!! Jo, jag har lyckats stänga bort allt negativt och faktiskt bara haft det bra. Nu förstår jag att med vardagen hemma kommer säkert vissa tankar och känslor tillbaka, men jag tar inte ut något i förtid utan försöker verkligen njuta och ta tillvara på ljusa dagar här nere!

   Å vet du, du inspirerade mig till löpturen på Bulone: Din kommentar fick mig på benen! TACK! <3

 4. Men alltså, FÅR man ha det så bra? Finns det inte någon jantelag som sätter stopp för sånt? 😉
  Nåja, jag misstänker att ni förtjänar det med råge så njut och var lyckliga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *