26/2 – om ormen i paradiset. 

25/2 - om en lönedag på Koh Kradan.
27/2 - om att lämna ett akvariehav!

Badrummen till våra bungalows är som jag tidigare nämnt delvis typ utomhus*. Idag skulle Mattias haft kaffekoppen med sig på dass eftersom han där fick oväntat besök!

Jag ringde repan och en minut senare stod två rådiga unga män i vårt badrum. Ormen, en ungefär meterlång grön slank skönhet, hade vid detta laget upptäckt oss och slog klokt på reträtt. Full fart uppför en planterad palm för fortsatt flykt längs med väggen och ut och hen hade nog klarat sig fint om inte en tredje rådig ung man redan placerat sig på utsidan och jag befarar att ormstackarn där mötte sitt öde. 

Det är coolt när naturen kommer nära. Fast i det här fallet kanske lite fööör nära… 

Imorron går båten ”hem” till Lanta. Vi avslutade dagen med besök på resortets egna restaurang och asså, dyrt ja, men oj så bra!! Nu ligger jag i hängmattan och funderar på om jag nånsin kommer tillbaka till den här ön? Koh Kradan: ett litet paradis utan egen bofast befolkning som för varje år blir mer och mer farangiserat. Kanske är det bra att vissa ställen får förbli fina minnen? Ett återbesök blir inte alltid gynnsamt?

* jag har nu i en kvart försökt formulera en förklaring på hur det ser ut… antingen är fantasin för klen eller inspirationen för låg men asså… googla Sevenseasresort så dyker säkert bilder upp 🙂

25/2 - om en lönedag på Koh Kradan.
27/2 - om att lämna ett akvariehav!
18 comments Lägg till din
 1. Det tog lång tid innan någon på ”vår” resort på Lsnta svarade på frågan om varför någon med jämna mellanrum gick runt och lyste med en ficklampa upp i träden på kvällar och nätter!

  Först efter att vi i något sammanhang berättat en egen ormhistoria, där vi typ konstaterade att det är bara en smal väg som skiljer djungeln från stranden, och uppenbart inte var beredda att lämna Lanta för att där finns ormar fick vi bekräftat att det var ormvakt man gick. (Därefter fick vi kanske någon kobrahistoria fler än vi hade behövt… Den om kobran i köket gjorde det lite läskigt att gå dit på kvällen eftersom lysknappen satt halvvägs in…

  Gröna smala ormar är oftast helt ofarliga. Svarta är värre. Men man ska alltid väja för orm på väg för risken finns att maningen kör över dem utan de lyckas komma upp på hojen…

  1. Många thailändare verkar ha rätt dålig koll på det här med ormar och eftersom de enligt sin kultur är vansinnigt rädda att skrämmas undanhåller de verkligheten. Jag menar… vem tror på fullt allvar att det går att bo nästan i en djungel utan att djuren som bor där (dvs i djungeln) inte ska kunna dyka upp 😀

   Jag är inte rädd för ormar och är därför kanske lite onödigt oskraj, fast för den sakens skull vill jag kanske inte ha ”onödigt” många historier berättade för mig. Iaf inte med oturlig utgång.. När vi var på Bulone för två år sen var jag en smula orolig iofs, Då var vi på en ”öde” ö, granne med ormar spindlar och varaner och hade haft långt till en läkare, men här på Lanta är jag rätt kylig. Från Kradan är det typ en halvtimme med långsvans till fastlandet tror jag men de hade nog skrapat fram en speedboat om det krisat rejält.

   När du nämner det där med att köra över ormar kommer jag osökt att tänka på Damernas Detektivbyrå! Har du läst den (eller sett filmen om orm-passagen är med i den)?

   1. Undanhållandet skedde av västerlänningar… (och vi hade redan listat ut att de gick ormvakt)

    De flesta ormhistorier vittnar mest om att man blir jäkligt rädd, men sen löser det sig. Men att stöta på en kobra i köket kan jag klara mig utan! Även om jag vet att den är mer rädd för mig än jag för den.

    Har faktiskt aldrig fastnat för damernas detektivbyrå. Har typ läst halva första men gav upp.

    1. Fånigt! Av dom som mörkade alltså 😉 Ja det låter som såna historier som helst berättas. Sen är skillnaden att kobran är farligare än du, oavsett graden av rädsla hos er båda!

     Å nu är det ju lätt för mig att va cool med gröna ormen på toa: det var ju inte jag som satt där å såg nåt som ringlade i ögonvrån…

     Ge den en chans! Jag tyckte den var härlig!

 2. Nu har jag scrollat och läst om underbara stränder, känner nästan sanden under tårna ju!
  Jag undrar vad urinnevånarna (ormarna) tycker om turister…

  Det verkar helt ljuvligt att kunna tanka ljus och energi så där! Jag får tanka så gott jag kan på mina isvindspromenader här hemma. Men sol har vi, även om den inte värmer.

  1. Så glad jag är att kunna förmedla känslan vi har här i det sydostasiska vardagsparadiset! Ljummen mjuk sand under tassarna, det är jäklans gosigt det!

   Precis som du undrar jag vad de stackars ormarna tycker om oss mänskor. Jag vet ju inte hur det gick för den stackarn som råkade komma in till oss, men jag har en känsla av att hen strök med 🙁 det var häftigt att få se den i sin natur, hur smidigt den rörde sig och hur den var på håret att komma undan bara genom att vara grön i en grön natur. Nu är jag ju kanske lite onormalt intresserad av djur och natur men jag hade aldrig stått å titta på en stackars orm i ett terrarium på en djurpark så som jag nyfiket höll ögonen på krabaten i vårt badrum.

   Snart kommer nog våren hem till Sverige också! Jag är så glad att du tar dig tid att lämna en kommentar då och då! Dels för responsen på det jag skriver, men också för att jag tycker det är så skojigt att höra från dig <3

   Krams!

    1. Häh! Du tror la inte jag hade tid att leta fram kameran ut det låsta safet? Häh igen! Klart jag gjorde 😀 tyvärr var jag dock så fascinerad av att studera ormdjuret att jag bara kom mig för att knäppa tre rätt vissna bilder. Ska se om jag kan nosa dom 🙂

     1. Jag tvivlar inte en sekund på att – som den fotograf du är – du FÖRST hämtade kameran och tryckte av några bilder och SEDAN larmade repan 😉

      1. HAHAHA! Asså. I vaaanliga fall så, ja… men maken är inte så förtjust i ormar å det kändes lite dumt att utmana (både äktenskapet och livet om nu den här slangen var giftig och på bithumör) 😀

     2. Det var väl fullständigt givet att du lyckades fotografera djuret. Allt annat hade chockat dina trogna läsare!

      1. Ojoj! Haha! Eller… *snyft* kanske 😀

       PS. Fast jag var väldigt fascinerad och knäppte dåligt med kameran tyvärr 🙁 nästa gång ska jag inte va så starstruck!

 3. Jättekul med djur och natur -men kanske inte i badrummet….
  En gång, för 15 år sen (!), mötte jag en äkta malmöitisk kloakråtta i badrummet hemma hos mamma…. Det tog ett par år innan jag kände mig trygg där igen….

  Förresten planeras det för fullt här hemma om Thailand 2017. De verkar dock inte släppa flygbiljetter (för ett humant pris) än. Cirkus hur lång tid innan tror du man kan/bör boka? Och ca hur mkt kan det kosta? Kramar

  1. Oj jag har missat ditt kommentar!

   Asså råttor är läskiga tycker jag, Värre än ormar. De är liksom otäckare djur. Vi har (haft) råttor i våra avlopp men i holkarna har jag aldrig sett eller hört dem. Fifan liksom. Den här ormen var bara en naturupplevelse på nåt vis! Vi är ju i HENS revir, många boenden ligger ju typ mitt i djungeln!

   Vi har aldrig lyckats få humant pris på våra flygstolar men bolagen har ju kampanjer då och då. En del är säkert återkommande? Prata med en resebyrå tipsar jag, de borde ju ha koll? Å det är inte dyrare att boka via dem sen ändå (iaf inte så att det räknas i sammanhanget). Fördelen med att boka via resebyrå är att de lätt kan leta fram anslutningar, sånt som är rätt meckligt att göra hemma för den som inte har stenkoll på när avgångarna går 🙂 vi flyger med Thai (från Kastrup) för de har en bra avgång därifrån tycker jag (kl 14 lyfter den, är framme i Bangkok typ kl 6 på morronen och flighten till Krabi går kl åtta ungefär). Smidigt! Skulle kunna tänka mig att det är dags att börja leta biljetter ungefär nu, men som sagt hör med en resebyrå om dom har koll på när kampanjer brukar vara!

   Priset ja. Vi har fått betala 7-8000/person. Att vi vill ha specifika avgångar med ett specifikt bolag kostar såklart extra. Jag vill inte ha mellanlandningar heller, möjlighet till sammanhängande sömn är värt några tusenlappar tycker jag men det är en smaksak såklart. Det kostar mer att vara borta längre också. Och ska ni stanna mer än 30 dagar i Thailand (tänk på att om hemresan är efter midnatt på natten så räknas det som en dag) behöver ni visum – 300:- kostade det i år.

   Ska bli så jäkla spännande att följa er resa och er planering!!
   Kryas tanden nu vännen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *