6/2 – om svensk sommar i Thailand :)

4/2 - om härligt regntunga skyar.
7/2 - om vädret (igen) och äntligen lite stark mat, plus en solopromenad längs stranden.

Asså. Okej. Jag överdriver. ”Svensk” är den ju inte för glassen är antingen smält eller överfryst, ölen är billig och värmen är otroligt behaglig… men jo, det regnar! Idag har det tillomed R E G N A T ! Medan lilla Millan har fått två nya kompisar i två (lite äldre än henne) goa tjejer i en familj från Kalmar så har regnet piskat ner men för dom små som skrattade så dom kiknade i poolen gjorde det såklart inget. Och för oss vuxna spelade det heller inte så stor roll för vi hade skydd och trevligt i en gammal poolbar och varmt, det är det ju ändå. Men kanske skulle jag packat annan solkräm? Ska det hålla på såhär så får min spf50 åka hem i oförrättat ärende 🙂

Innan himlen öppnade sig efter lunch pysslade Millan med sin Barbie-designbok under ett träd och jag sjönk ner med en bok på en solstol.


en paragraf om att lyssna på råd, jag föll pladask!

 

Har nu läst ut både Livet på Scotland Street 44 och alldeles underbara Livet efter dig. Den förstnämnda är skriven av författaren till Damernas detektivbyrå som jag gillade mycket (har inte sett filmen) och Jojo Moyes hjärtslitande kloka Livet efter dig fick jag låna av min ena bästis. Hade ingen aningen om vad som väntade när jag började läsa, men varthän det barkade förstod jag ju snart. Läste ut på en dag och grät så tårarna sprutade men sen var jag ju boklös. Hittade Stefan Einhorns Konsten att vara snäll i bokhyllan på resorten och tidigt dök partiet ovan upp. Läs stycket jag försökt fånga på bilden ovan, mig träffade det helt rätt för precis så tänker jag kring det eviga dilemmat att ge och få råd!

Ikväll blev vi medbjudna på date med våra nya vänner och hade jättetrevligt. Gick på May’s längs stora vägen – blöt sand lockade inte så strandrestaurangerna fick stryka på foten – och tjejerna åt pannkakor eller köttbullar. Min gröna curry var snäll men inte smaklös och på gatan utanför forsade regnet som en vägg! Mysigt, men jag kan inte låta bli att undra hur länge till det ska vara sånthär väder?

Hemma i Sverige är det Mello-premiär idag. Kan inte bestämma mig för om jag är nöjd eller missnöjd med att missa 😉

4/2 - om härligt regntunga skyar.
7/2 - om vädret (igen) och äntligen lite stark mat, plus en solopromenad längs stranden.
17 comments Lägg till din
 1. Du missade verkligen ingenting…. och när man har så där lång tid på semestern så är kanske nån eller några regndagar ändå lite mysigt?

  1. Första deltävlingen brukar vara lite trist, men i efterhand brukar dom låtarna ändå stå sig bra.

   Jo’rå. Ang vädret känns det fortfarande okej. Men lite trist är det ju att inte ha fått se blå himmel mer än första dagen när det – enligt andra gäster – var den hetaste dagen på lääänge! Nåväl. Idag har det bara regnat lite. Å temperaturen är ju uthärdlig för ullisar nu :p spar på solkrämerna mä.

   1. Jag vet! Det låter helt absurt! Men de har fullständigt ärligt en av de godaste raggmunkarna jag ätit! Fast man ska beställa dem välstekta och knapriga! (Eller som Jerry säger på sin norrländska ”mördade”)

    Problemet med korta vändor till Lanta är ju att det utöver massa fantastisk thaimat också finns flera riktigt bra ställen för västerländsk mat på en nivå man inte alltid har råd med på hemmaplan.

    1. Ja det är mycket god mat verkligen! Äter thai änsålänge men snart tröttnar jag väl (”ska du äta soppa idag igen, mamma?”)! Men det är svårt att få dem krydda till det tycker jag. Även om jag ber om extra hetta. Men idag, då fick jag iaf svettas liiite å det gillar jag!

 2. Regnet borde vara övergående, men vädret är inte som det ska och årstider verkar förskjutna lite varstans.

  Glöm inte att sätta på AC fast det inte behövs för värmen nät det regnar. Den behövs för fukten!

   1. Tja, jag har haft tre veckors regn och dåligt väder… (Och om jag minns rätt 600 mm på fem dagar. Vi hade rätt mycket vatten inne…)

    Men det ska bara vara en dipp, vädret ska vara säkert den här tiden på året!

    1. Har du haft regn tre veckor i början av februari? Det är högst ovanligt! Förra året regnade det i december-januari vet jag, men i februari är det sällan annat än sol.

     Förhoppningsvis har det vänt nu: finfint idag! Blåsigt och disigt, men varmt iaf!

 3. Det regnar här också. Och Melodifestivalen var precis lika förutsägbar (om inte mer) som tidigare år. Där du är har du i alla fall god mat och färsk frukt. Kul att du fått läst mycket!

  1. Sexåringen är på det klara att vi bestämt kan kolla Mello på SVT play på appeltevä när vi kommit hem!

   Ja maten är god. Föör god 😉 inga minskade midjemått här inte 😀 å ja, älskar att läsa och eftersom liten fått flera kompisar att leka med i poolen är vi fler vuxna som håller koll, plus att hon gärna sitter och pysslar på en solsäng i skuggan bredvid mig lite ibland mä.

 4. Det bästa med första Mellodelen var programledarinnorna tyckte jag (som somnade mellan varven och fick backa… för att somna om igen och backa …osv) men jag har alltid gillat Petra!

 5. Håller förresten absolut med om boktexten!
  Men jag har en känsla av att det är svårt med råd nuförtiden, både att ge och få!
  Puss

  1. Ja det är känsligt märker jag. Själv tar jag väldigt gärna råd, både bedda och o-ombedda, men det får såklart vara fason på råden. Det jag gillade bäst var det där att det är dubbel vinst: både den som får och den som ger blir glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *