13/3 – om dags för uppgraderat surfande?

12/3 - om öronstatus, Mello och ett 96-årskalas. 
14/3 - om första solostängning. 

Adsl i all ära, mängd är ibland viktigare än hastighet, men asså när min mobilen surfare kvickare på LTE (dvs 4G) än på wifit hemma… då börjar hedbertarna snegla mot fiberanslutning till grannen: Varberg Energi. Anslutningsavgiften är visserligen katastrof (för att dra ett snöre några meter i en redan nergrävd kabelkanal), men månadskostnaden sjunker rejält om vi väljer en 100/10-anslutning. Så jupp. Det hamnar på planeringslistan nu. 

 

  

Vad har du för internetanslutning?

12/3 - om öronstatus, Mello och ett 96-årskalas. 
14/3 - om första solostängning. 
12 comments Lägg till din
 1. Jo, vi kör fiber (är du förvånad?)

  Har mediateknik som leverantör. Inga större problem vad jag vet.

  1. Närå. Vi hade troligen haft detsamma om det inte kostat 45′ att ansluta när dom grävde i gatan för tolv år sen eller så… Nu är det lite billigare, men inte mycket. Tycker det är skabbigt att det är ett schablonbelopp. Vi bor för böfvelen granne med leverantören :/

   1. Fast de gräver ju inte från ursprungskällan till varje fastighet. Så alla ligger ju egentligen bara grannhuset från linan 😜

    Det krävs två gubbar, en maskin med förare en dag samt ny asfalt.

    1. Normalt sett har du säkert rätt, men vårt fall är inte normalt: Vi har ingen asfalt på gräsmattan på baksidan t ex 🙂 hur kopplingen ser ut på deras sida staketet vet jag inte, men dom ska ändå bygga nytt i hörnet mot oss och således riva asfalt för glatta livet hos sig!

 2. Telias fiber. Kostade 25000, tror inte vår månadskostnad blev lägre då maken lyckades få med 2 ggr stora kanalpaket på tv 😂

  1. Fast TV räknas inte 🙂 vi kommer inte ha TV via optisk kabel för vi klarar oss bra med marksänt, och streamar övrigt via Viaplay/HBO/Netflix. Summa summarum torde det bli samma månadskostnad som ni då – om det inte vore så att vi delar på några tjänster med vänner och familj 😉

 3. Vad kostar det då? Marinas kostade tydligen 25′ …. men sååå dyrt kan det väl inte vara för er? ….å så bråttom är det väl inte heller, det är ju nöje, inte jobb? Eller?

  1. Jo det är dyrt, och vår månadskostnad idag är onödigt hög (över 400:-) och den sjunker till nästan hälften med fiberoptisk uppkoppling istället. Dessutom funkar det inte så bra med vår dyra adsl längre; vi kan inte streama flera saker samtidigt (om kidsen vill se en film och vi se fotboll t ex så funkar inte det). I-landsproblem, jo, men det här med tajt uppkomling är ju ett problem som lär bli MINDRE ju äldre barnen blir så vi kan likagärna mota Olle i grind – typ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *