11/4 – om förskoledans och spontan lekdejt en solig måndag.

10/4 - om Sunday bloody Sunday.
13/4 - om det är vi som missuppfattat...

Imorse drog sexåringen å jag till ABF för att vara med på förskolans dansklass. Schyssta pedagoger lät oss vara med trots att M egentligen var ledig idag 🙂 Superskoj tyckte vi båda när vi dansade Petter och hans fyra getter! Flera kids frågade varför inte jag var på jobbet och svaret var enkelt med uppenbart en smula förvirrande för de små: ”för att jag var på jobbet igår!”. Egna sexåringen delade mig generöst med sina vänner och jag fick möjlighet att agera ut i danssalen. Roligast var att dansa som trollet Ludenben tycker jag och det verkade som att kidsen tyckte jag uppförde mig väl. Egna kidset gav mig MVG: ”du var tokigast, det är bra!” konstaterade hon nöjt.

ABF i vårsol, 11april16

Efter dansen drog vi till mataffären. Eftersom vi gick till en stormarknad jag sällan besöker tog det hundra år, ändå hittade jag inte vad jag skulle ha utan freebasade och bytte ut grejerna på listan efterhand. T ex blev falukorv frysta laxfiléer men det är ju typ samma sak 🙂


I affären sprang vi på Millas kompis mamma och nyfödde lillebror å helt spontant bokade vi lekdejt hemma hos dom till eftermiddagen. Så medan alla töserna röjde i solig trädgård några timmar senare fick jag rundtur i ett fantastiskt fint och personligt hus och sen drack vi kaffe och pratade sorg, förlossningar och evinnerlig lycka medan barnen röjde på ovanvåningen. Familjen vi var hos har fyra barn, men bara tre i livet. Lillasyster dog två dagar innan hon föddes.

Livet döden smärta kärlek sorg lycka och tacksamhet. Allt mixas ihop och en del människor får mer dos av det ena än andra. Jag grät många gånger i eftermiddags. Men jag skrattade också. För det är så det är. Det jävlas och en vill skrika och vråla och sparka livet åt helvete men en solig dag i ett vackert kök fick jag en lektion i verklighet. Och jag fick hålla i lillebror, en av de mest välkomna små människor jag träffat, och det var en så stor ära att få göra det. För hade det varit mitt barn hade jag aldrig släppt honom från min famn. Någonsin ♥

10/4 - om Sunday bloody Sunday.
13/4 - om det är vi som missuppfattat...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.