3/4 – om sommarschemapussel.

1/4 - om vårjacka: check.
5/4 - om lättande dimma.

Varje år, samma trasslande. I år lite extra pyssel eftersom Millas förskola – som hon går sista terminen på nu – flyttar till nya lokaler i juni. Vi har dialog med skola/fritids och förskola om lösning för att lilla blivande fritidsbarnet ska slippa hänga med på flytten och därmed undvika fler omställningar än nödvändigt. Rektorerna på både skola och förskola är vänliga och tillmötesgående, detsamma gäller våra föräldrar (läs barnvakter) och mina kollegor, så jag tror jag tror vi ska kunna rodda ihop det här! Men vägen dit… pju…

tulpaner 30mars16

Gissa hur gött det är att vi framför oss har sista sommaren där töserna har omsorg på olika ställen! Fr o m v32 är det fritids för båda två! – om än på olika avdelningar.. för lätt ska vi ju inte ha det 😀

1/4 - om vårjacka: check.
5/4 - om lättande dimma.
10 comments Lägg till din
 1. Jag har ju ”fulat” mig alla år och begärt föräldraledigt på sommaren, kan inte nekas utan väldigt bra skäl av arbetsgivaren. Har dagar till två somrar till och sedan är ju minsta 8. Ska man behöva ”bara” ha ledigt 3-4 veckor då 😮

  1. Sammanfattar diskussionen på fejjan!

   En kan ju bara ta föräldraledigt för tre perioder under ett år (strödagar räknas som en period per strödag) så i mitt fall är det inte aktuellt. Jag har ändå också fått rätt lång (föräldrar)ledighet sommartid i flera år tidigare men just i år funkar det inte pga min nya tjänst – förutom det faktum att jag inte vill tvinga mina kollegor jobba pissiga långpass (vi är inte så många som ”kan” göra vårt jobb så vi kan vara lediga max 2 pers samtidigt, och då blir det ändå några trettontimmarspass som inte kan undvikas) finns alltså ingen juridisk skyldighet för mitt företag att lösa mitt dilemma. I vårt fall har vi ju dessutom en egenföretagare i familjen. Han kan aldrig ta mer än två veckor på sommaren, fast förra året la han sina inköp så att de anpassades till min ledighet och så hängde familjen med! Det finns för- och nackdelar med alla sorters jobb. Faktiskt!

 2. Jag tror inte att du behöver oroa dig ett endaste dugg. Dina barn är trygga tjejer som har en trygg hemmiljö. Om det då växlar lite runt dem några timmar om dagen tror jag inte gör ett dugg. Deras trygghet finns hemma.

  Sagt av en som bytte miljö stup i kvarten som barn… Förvisso med trygga föräldrar, men ack vilka omställningar med många nya hem. Lite nytt under dagtid är säkert bara omväxlande. Sen kommer de ju hem till sitt eget på kvällen.

  1. Va gullig du är! Men. Helt ärligt är problemet inte så enkelt att det bara handlar om att hon inte ska behöva flytta två gånger på en sommar. Det är ett helt logistiskt omöjligt uppdrag pga förskolans/fritids stängningstid och våra arbetstider: nu ligger förskola och fritids grannar, den nya ligger i andra änden av stan så även om vi skulle köpa en ny bil (vi har bara en, och den har jag eftersom jag har 7 mil till och från jobbet, M cyklar eftersom han har fem minuter till och från sitt 🙂 skulle det inte funka. De stänger 18:30. M stänger butiken kl 18 och ofta är sista kunderna inte ute förrän tjugo över. Jag har visserligen ett bättre schema med min tjänst nu än tidigare men några dagar är jag inte hemma förrän efter nio på kvällen. Då har både fritids och förskolan stängt :p Så. Omöjligt som du ser. Dessutom – för det där hade ju kommunen fått lösa helt enkelt, de hade fått ha öppet längre helt enkelt eftersom de måste anpassa sig efter våra arbetstider? – är en flytt något hon nog inte klarat så himla bra tyvärr. Hon har ett stort behov av trygghet och rutin och en så enkel omställning som att ”fel” pedagog tar emot på morronen kan paja flera timmar 🙁 vi känner vår lilla tös och även om vi kunnat peppa och förbereda och vara pedagogiska och trygga så HADE det blivit pest för henne: inte vanliga lokalerna, inte vanliga barnen och inte vanliga pedagogerna pga sommar… Nä. Visset som sjutton 🙁 Det är därför vi försöker komma fram till en lösning med fritids där hon får flytta upp dit tidigare än i v32 när de annars tar emot förskolebarnen! Jag har hopp för att vi ska komma överens om nåt bra!

 3. Vi är hemma större delen av sommaren så behöver ni hjälp att hämta dom så kan vi hjälpa till:) (om hon skulle acceptera det vill säga men Brutuz brukar vara hjälpsam i såna lägen:)

  1. Åååh! Men mjaaauuuu!! Du, det här blir nog sommaren alla de goa vänner vi har får ångra att de erbjudit hjälp: vi kommer garanterat dra kompiskortet flera gånger 😀

   1. Det behöver vi nog inte ångra:) tjejjerna är juh hur väluppfostrade som helst så det är inga konstigheter att hjälpa till:)

 4. Aj då… Jag är ju bortskämd med att alltid ha slutat jobbet vid två-halvtre, när barnen var små var läraryrket inte så reglerat som nu. Med tvår föräldrar inom handeln är det förstås svårare.
  Hoppas att ni hittar en lösning, stå på dig!

  1. Jag är van vid att dom flesta inte tänker på att vi med ”obekväma arbetstider” inte är lika lätthanterliga som kontorstidspersonal 🙂 vi är ju inte heller lika lättutbytta vid snabba omställningar, t ex när förskolan plötsligt får en stängd dag. Den som sitter med egna arbetsuppgifter, ensam på sitt kontor, har troligen mer inflytande över sin situation än vad såna som vi har. Vi kan t ex inte heller råda över kundflödet: nu skulle jag vilja vara ledig kan du vara snäll å komma och handla en annan gång? Och som i alla branscher där resultatet ligger till grund för ekonomin gäller det att vara på tå när maximerad vinstchans föreligger! Sen finns mängder av andra fördelar med att ha ett jobb som vårt, t ex är vi lediga vardagar när vi jobbar helg och tjohej att få ta emot sin lilla åttaåring när hon kommer hem från skolan. DET är lyx det!

   Men vet du! Nu har vi fått svar från förskola och skola att saken är klirad så sommaren är räddad! Typ :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *