28/5 – om utelördag (hela dan!), åsikter om hamnplan samt en CF-final på San Siro.

26/5 - om å va besviken på sociala medier. 
29/8 - om morsdag, kvällslöp och en partiledardebatt.

Vi lämnade hemmet strax efter elva och äntrade detsamma ungefär sju timmar senare! Vädret har varit stundtals strålande och stundtals mars, vilket betyder att min galet vita stickade tröja passade fina fisken – förutom när solen stekte som värst sent på eftermiddagen 🙂 Rörigt sammandrag som följer:

Medan EmmaLi var på sin allra första fotbollsträning (med BoIS) i förmiddags cyklade Milla å jag ner till stan. Vi köpte present till ett kalas hon är bjuden på i juni – det är ett kalas imorgon också men den pressangen har vi fixat för länge sen :p – och hämtade läskort. Sen kopierade vi en nyckel som, ihop med ett av Millan hittat och mig köpt riktigt fint regnbågsfärgat band, när vi kommit hem överlämnades till åttaåringen vilken numera alltså i undantagsfall kan ta sig in själv hemma!

Jajustdetja. Pga tokig snabblunch (i form av glass) fick M vänta på Lolles medan jag som ett jehu cyklade upp till Påskbergsvallen å hämtade eLi. ”Riktig” lunch blev sen torgkioskkorv (*huvva*) men värre har vi satt i oss 😀

Härefter drog vi ner mot hamnen för finalen i Art Inside Out. Vi passerade Brunnsparken på vår väg ner mot Societén och hamnen. Nedanför kyrkan hade Hallandstrafiken ställt en buss att bli målad på, musik vrålade ur två högtalare och en liten klätterväggslåda knökad med barn hade placerats där gamla Herberts kiosk en gång stod. Töserna ville inte måla buss och det var alldeles fullt vid klätterlådan så vi fick nöja oss med att dansa lite.

I societétsparken stod en rosa hoppborg med svajig elanslutning – två gånger under vårt korta besök tog luften slut, antagligen för att säkringen gick – och vi träffade en gammal vän och hans familj. Väl i hamnen skulle vi tittat på utställningen av teckningar bl a Milla varit med och bidragit till, men det var låst och stängt så vi gick mot Barnens Badstrand istället och då kom mormor och strax efter Mallias och sen var vi trötta i fötterna och sugna på kaffe så vi gick till Västerports Kök nere vid Campus.

Familjen delade där klokt på tre koppar kaffe, ett glas vin, ett halvt glas vin, en öl, en Smakis och en Mer. Kl fyra gick mormorn iväg till ett nittioårskalas hon var bjuden på och vi beställde mat. Snabb servis, prisvärd meny och god mat räcker som betyg: 4 glada kattassar!

Jag avslutar med lite kom-igen-nu-styrande-i-stan… Styrande politiker, pliiis! Vi sitter med triumf på hand, en stadskärna på promenadavstånd till hav och bad! Vi spelar mot ett mål; en levande småbåtshamn med energivänlig färjetrafik till Getterön och Barnens Badstrand/Kallbadhuset runt hörnet! Ja! Vi har frispark och andra laget har alla spelare utvisade. Så hur tar kommunen tillvara på dessa möjligheter? Tja. Skulle välj säga: ungefär inte alls. Horder av välkomna turister besöker varje sommar Varberg och en stor del av dessa söker sig sannolikt ner mot vattnet, både dagtid och på kvällskvisten. Vad möter de då för spännande? Näpp. Just det. Ingenting. Hela altet består av kontorslokaler, en vårdcentral, tullhuset, en idiotiskt placerad men väldigt vacker högskola samt… tjugosjuttonhundra parkeringsplatser!!? Som små oaser i mörkret finns då glasblåseriet och silversmedjan med tillhörande butiker samt spridda ätmöjligheter på Hamnpaviljongen, Glasskafé Kulingen, en enkel typ hamnservering (Rolands café) längst ut mot piren och framför allt uteserveringen med heldagssol i sydost mot Campus på, med nya ägare, Västerports Kök. Men i huvudsak finns här… parkeringsplatser. Asså jisses. Efter att i eftermiddags ha tvingats lyssna på bil efter bil efter Dodge efter Mustang efter Porsche efter motorcykel efter ombyggd whatever efter fler vrålåk i evighet som gladeligen mullrande på sin vräkiga motor på rakan utanför Campus kan jag inte låta bli att lite tjurigt förundra: varför i helsefyr är nöjesrelaterad biltrafik överhuvudtaget tillåten väster om Hamnpaviljongen? Vad är det för fel på tystnad och i ”värsta fall” skränet av havsfåglar?

ps. återkommer med foton från dan! just nu ska jag kolla klart på matchen från San Siro där Real och Atletico gör upp om bucklan i Champions League-finalen!

26/5 - om å va besviken på sociala medier. 
29/8 - om morsdag, kvällslöp och en partiledardebatt.
4 comments Lägg till din
  1. Ojojoj, vilken välmatad lördag! Här har latmasken regerat. Efter att jag varit och sett min skolmusikal, blev det soffa och konvalescens för hela slanten. Efter mer än tre veckors hemsk hosta har jag inte riktigt hämtad mig ännu. Även om jag inte varit direkt sjuk, så törs jag inte annat än vila mig helt i form.

    Blir nog mest soffa idag också, även om jag är snäppet bättre.

    1. Det var väldans vad jag ligger efter bland kommentarerna 🙁 f’låt!

      Jag såg ju att du var usslig, men nu när det kommit lite mer sol och värme kanske du kunnat krya dig lite av ren förtjusning över hur blå himlen är? Förresten hade jag ju en helt galen sjukdom och hosta i våras när vi kommit hem från Thailand. Var gördålig länge, och hostade i flera veckor. En feber som kom och gick med hostan och jag trodde jag aldrig skulle bli frisk. Men det blev jag! Och du också litar jag på <3

  2. Jadu lilla ❤️ Där gick du till en helt perfekt beskrivning, och även om aktiviteterna också av mat, fotboll, inköp, lek och sällskap var ackurata, var det mest den perfekta miljö och politikbeskrivningen jag syftade på! Sorgligt är det att motorfordonsparkering och på sommaren stängd högskola ska dominera kanske bästa havsnära biten intill stan… så pårom bara aktivera dig… jag skriver på! 😘

    1. Tack <3!!

      Jag läste i HN häromdan att tullhuset snart blir tomt, men att det beslutats att det apsilut inte kommer bli servering i lokalerna. Ja såklart. Dom gör verkligen ALLT för att vara så korkade som möjligt!

      Undrar varför politikerna tänker så våldsamt annorlunda än oss "vanliga medborgare"? Kan dom inte lägga nån av sina svindyra och skattefinansierade studieresor till t ex någon av de bohuslänska sommarorterna, ungefär vilken som helst skulle ge en heeelt annan bild än den de producerar i Varberg. Eller åk till Stockholm, till skärgården utanför. Herregud. Jag blir helt arg när jag tänker på det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *