14 juli – om Pokémon Go :p

13 juli - om läge för sjukskrivning ;D
15 juli - om analog Pokémon Go!

Efter att ha snubblat över detta nya megatrendiga och populära mobilspel typ ungefär överallt sökte jag hjälp via Facebook: ”varför, hur och vad tusan ÄR det för nåt!?”. Så. Via några hjälpsamma vänner både på fejjan och irl har jag nu bättre koll. Tack alla! Här hade jag hittat lite info men syftet med, och själva praktiska genomförandet av, prylen fattade jag inte förrän den yngre generationen upplyste mig. Men nu hajjar jag perfekt!

Kort förklarat är det iaf alltså en form av live-spel där du via din uppkopplade mobil kan fånga Pokémons i verkliga livet! Eller asså, inte jätteverkliga livet kanske men i en artificiellt pålagd verklighet där spelet med hjälp av google maps el dyl placerar ut massa påkemåns på riktiga ställen som du kan nå. Detta betyder, om jag förstått det rätt, att du alltid spelar tillsammans med andra och att du kanske inte hinner fånga figuren först? Vad det innebär för din ekonomi har jag ingen aning om, men jag utgår cyniskt från att det inte är gratis varken att spela eller att fånga monsters (eller vad dom nu är dom små filurerna?)…!

13 juli - om läge för sjukskrivning ;D
15 juli - om analog Pokémon Go!
7 comments Lägg till din
 1. Är du ute efter lite mer motion och upptäcka nya platser (snarare än fånga figurer) så rekommenderar jag Turf. Smått beroendeframkallande eftersom man jagar poäng, topplistor, unika zoner, regioner, ranker… Kan också riskera att man köper ny cykel, ny mobil, träningskläder… samt risk för att man cyklar flera mil om dagen bara för att.

  1. Jag har en bekant som sysslar med turf och hon blev kvickt som besatt :p vet inte om jag vågar testa, är helt säker å att jag hade fastnat direkt och sen fått ont i magen för att jag inte hunnit så mycket som jag velat 🙂 lite såsom du beskriver!

 2. Eh jaha, tack för beskrivning Ullis och allternativ Matilda, inget för mig alltså men kul att veta vad folk har för sig när de inte pratar eller läser utan ”spårar” med mobilen (ursäkta det ålderdomliga uttrycket)! 😏

  1. Fast de här spelen leder till nya sociala sammanhang. Åtminstone i Turf så uppstår det möten i verkligheten. Och entusiasterna ordnar sociala träffar och tävlingar. Så man kan säga att man ”spårar” nya sammanhang 🙂

   1. Tydligen ska båda aktiviteterna var väldigt sociala på ett sånt där positivt vis så… men nä… jag kommer inte börja turfa :p

     1. Määäh! Inte locka mig!! Men jag antar dom där eventsen är sas ”på plats”? Då är det rätt kört för mig att vara med ändå – om det inte är på en plats väldigt nära mig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *