18.8 – om ett trafikspråk jag tidigare aldrig mött på och absolut inte kan förstå.

16.8 - om 10000 timmar.
20.8 - om mitt midnattslopp!
På vägen till jobbet idag hände något obehagligt, farligt och för mig helt främmande och nytt. Framför ligger en V70 liknande min, han pendlar runt 60 på 70-väg och eftersom jag känner vägen som min bakficka vet jag var jag smidigt kan komma om. Jag släpper ytterligare på min egen fart för att kunna samla på mig hastighet till en kvick omkörning. Jag närmar mig innerkurvan jag planerat passera i, gasar på, blinkar och går ut i mötande fält. Då händer något jag aldrig tidigare upplevt. Bilen jag ska köra om gasar. Och gasar. Och gasar. Till slut ligger vi sida vid sida i en hastighet långt över tillåten och jag är i starka ordalag chockad. Hinner se att chauffören bredvid har vit skjorta med en bred blå rand och uppvikt manschett. En vuxen karl alltså. Bredvid har han en korthårig person, en kvinna? Det såg jag redan när dom låg framför mig. Jag är varken dum i huvet eller dödssugen så jag avbryter givetvis omkörningen men jag förstår inte. Varför släppte han inte förbi mig, och vad fick honom att göra på det viset? Av alla märkliga korkade FARLIGA saker jag noterat upplevt och själv skapat i trafiken var detta det värsta jag råkat ut för. Visst har jag sett livsfarliga omkörningar i blindkurva, visst har rådjur och älgar skuttat farligt nära både mig och bilar runt omkring mig, visst är avstånden mellan mina medtrafikanter ibland så små att jag vill kräkas, men det här… jag fattar inte? I några hundra meter höll han sen idiotiskt hög hastighet för att därefter motorbromsa ner till strax över 60 igen. På 70-väg. I perfekt väglag en förmiddag på landsväg? Kan nån förklara det här språket som jag uppenbarligen inte talar?
16.8 - om 10000 timmar.
20.8 - om mitt midnattslopp!
8 comments Lägg till din
  1. Fast det är skillnad på att va idiot och farlig tänker jag. Det här var rent livsfarligt, han kunde dödat mig om vi fått möte. Förutom det simpla faktum att det är olagligt att öka farten när du blir omkörd då…

 1. Det har jag varit med om en gång. Men då var det en sen natt på en tom motorväg och en bil med fyra unga män i bilen… Fan vad rädd jag var.

  Till slut tryckte jag på gasen och sket totalt i om polisen skulle stoppa mig. Jag insåg att jag skulle ha skäl för min fortkörning! Jag har aldrig kört så fort! I efterhand insåg jag att jag skulle ha slagit 112!

  1. Extra läskigt att vara ensam i bilen ju. Mitt i natten. Fördelen i ditt fall var att du hade en egen fil, jag låg i omkörning på mötande väg på ett ställe med begränsad sikt. Dvs, min kalkylering var att jag skulle komma om kvickt eftersom han körde riktigt långt under gällande hastighet och jag hade bra fart med mig om. Nu rusade vi mot blindkurva och jag blev aprädd. Att det han gjorde var olagligt är inte det jag fokuserar mest på, utan att han faktiskt verkade vilja mig illa?

   Förstår inte tanken i att köra under gällande hastighet men när en bil försöker köra om (och ligger jämsides) öka till långt över gällande hastighet för att trehundra meter senare bromsa ner till ungefär tio km under tillåten hastighet igen? Otäckt. Gubbjävel känner jag. Önskar jag tagit regnumret.

 2. Bra idé Melkermamman!
  Jag skulle just, medan hjärtat lugnar sig, skriva att fula tillmälen visst är på plats men fakta är bättre… jag antar att du var för uppskrämd för att notera (ta en bild på) registreringsskylten? Det hade varit bra, inte för att du kunnat bevisa vad som hänt men kanske han skulle fått en tankeställare om polisen kontaktar honom med frågor!?
  NU kommer fulorden: Pucko, drulle, marodör, skithuve, 0-poängare, sillrens, äckel och naturligtvis IDIOT!!!! 💩😾🕷🌚☠❌✔️?

  1. Ah vi skrev våra kommentarer nästan samtidigt!

   Hade jag inte varit på väg till jobbet hade jag stannat kvar bakom honom, ringt 11414 och bett om råd. Nu ville jag bara till jobbet och få bort skräcken från kroppen. Regnumret kunde jag tagit om inte hela jag skakade så att mobilen inte varit still om jag skulle fotat…

   Jupp. Jag har fler ord och epitet men dom passar sig inte i tryck 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *