29.8 – om typiskt höstrutin.

28.8 - om hej säger en pinsam journalist.
31/8 - om en hungrig grön soffa. 

Skolstart = bakterie- och virusspridning deluxe. Inte är vi bättre (eller sämre) i den här familjen och när tredjeklassaren igår söndag vaknade och klagade över sin sämsta natt nånsin började jag ana mossiga ugglor. När samma barn sen vägrar frukost stod det uppenbart. Och japp. Termometern visade en bra bit över 39°C. Buh.

Lyckligtvis kunde gullig mormor kallas in när våra egna jobbscheman inte gick ihop så bra för vab. Sexåringen, mormorn och sjuklingen – som förresten mådde bättre under dagen men som snusade kokhet i sin säng när jag kom hem från jobbet vid halv tio – har spelat spel och mumsat pannkakor. Imorgon saxar Mallias och jag vabet eftersom han har tidiga morgonmöten och jag jobbar sent. Jo det finns fördelar med icke-åtta-till-fem-arbetstid.

28.8 - om hej säger en pinsam journalist.
31/8 - om en hungrig grön soffa. 
2 comments Lägg till din
 1. Hög igenkänning… Och ett av de fenomen jag verkligen inte saknar från småbarnsåren.
  Som tur var har min man alltid kunnat styra sina arbetstider själv, ich på den tiden jobbade lärarna hemma efter skoltid, så kvart över två stod han färdig i dörren när jag kom hem och tog över.
  Tills jag själv åkte på bacillöverfall….

  Hoppas att det går snabbt över. Det lär ju vara bra att låta immunförsvaret få jobba…

  1. Ja skolperioden har sina nackdelar, men ju äldre kidsen blir ju bättre motstånd har dom ju. Detsamma måste ju gällt er personal? Sexåringen är iallafall pigg som en mört trots helt ny skola och klassisar! Sen tänker jag som du: varje ofarlig infektion är ”bra” för immunförsvaret.

   Tack för omsankar! Det gick över på ett par dar, å så en feberfri dag hemma och sen tillbaka till skolan där hon varit igår och idag. Verkar helt återställd och som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *