12.9 – om jubileumsförberedelser!

11.9 - om elfte september och ytliga ting. 
13.9 - om årets första dopp!

Nu börjar det närma sig, den 21 september firar familjeföretaget Lolles 70 år! Stans nu äldsta herrekipering har alltså klätt varbergare (och fler) sen 1946! En historia som gått från sällanköp med hemleverans av springpojk till skräddat vardagsmode och konfektion för en långt bredare kundkrets än vid starten!

Går du in på Lolles idag möter du en strålande samling. Min svärfar Lars-Göran har jobbat här sen han var fjorton och besitter en yrkesskicklighet jag avundas! Anita kom in i företaget 1981 och min Mattias i mitten av 90-talet.

På skrädderiet sitter en av företagets doldisar, Eivor. I tjugo år har hon varit en verkligt viktig del av Lolles succé! Att ha en egen ändringsateljé är ganska ovanligt idag. Logistiskt är det självfallet praktiskt att ha sömmerskan i huset, men framför allt är det en fin service att i egen regi kunna erbjuda kunden måttjusterade plagg.

Sedan 2008 är butiksstyrkan kompletterad av Sofie (just nu föräldraledig). Viktoria förstärkte teamet när hon 2014 klev in med modemedvetna ögon. Anna och Clara är sist in i gänget, båda började i somras. Anna går i dagsläget på Sofies f-ledighetsvikariat och Clara, som till vardags går på gymnasiet, gästspelar helger och lov.


Jag hade ju glädjen att få fotografera alla i förra veckan (fattas gör tyvärr Eivor som inte hade möjlighet att vara med) och den glädje och gemenskap en arbetsplats kan ge lyser verkligen igenom i det här gänget!


spralligt Lollesgäng på torget, 6 september 2016


i entrén!


Jubileumsfesten då? Jo! Onsdag 21 september mellan kl 10 och 20 håller butiken öppet. Hela dagen finns fyndmöjligheter och tadaaa! handlande kunder kommer dessutom ha chansen att tävla om nåt riktigt fint! På eftermiddagen bjuds det på fika, från kl 17 dyker ett gäng leverantörer (och jag!) upp och vi dukar upp en liten buffé av snittar. Sjuttioåringen hälsar dig välkommen in på en avspänd, familjär och stilig födelsedag!

11.9 - om elfte september och ytliga ting. 
13.9 - om årets första dopp!
2 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *