6.9 – om föräldramöte, framsteg, klor och jubileum!

4.9 - om havets stärkande kraft. 
8.9 - om ryggskott i revbenet?

Årets välkommen-till-skolan-föräldrarmöte igår och eftersom vi nu har två skolbarn fick vi dela på oss. Jag gick till EmmaLis klassrum och fick bra info från fritids och klassläraren. Att gå i trean (jisses, redan?! jag hänger för ovanlighetens skull inte riktigt med känner jag!) betyder mer eget ansvar, längre dagar och engelska ”på riktigt” – redan förra året började dom med engelska men nu är det även skriftligt. Idrott två dagar i veckan (hurra!) och Ia (deras fröken) tjatade till sig kör-medverkan för årets treor som annars aldrig får vara med eftersom de ligger mellan de båda körer som finns för f-2 och mellanstadiet! Hejja Ia!

Apropå det där med eget ansvar så har vår åttaåring egentligen redan sen vårterminen i första klass fått cykla hem ensam när någon kan ta emot henne hemma eller på vägen. Vi bor 800m från skolan och har cykelväg stor del av vägen. I våras fick hon också en egen nyckel så de dagar jag hämtade och kom med bil från jobbet räckte det att jag lastade ett barns cykel på bilen medan den andra cyklade hem själv (sådär hade vi iofs redan gjort ett tag men då hade hon lånat mina nycklar). Igår fick hon, på eget initiativ, cykla hem själv till tomt hus – förutom två små kattungar då 🙂 – för första gången, och idag cyklade hon iväg till skolan för första gången själv! Rent praktiska anledningar ligger till grund för att det blev just igår och imorse: igår hämtade mormorn på fritids redan kl tre så det blev inte så lång ensamtid hemma för storasyster, och imorse var lillasyster lite (läs: väldigt) seg så tiden rann iväg och med gympa som första lektion för lilla stora trean blev det till att köra i förväg för att inte komma försent 🙂 Första gången är väl alltid den största? Snart blir det la vardag att skicka iväg båda kidsen själva till skolan!? Men… cykla hem själva båda två är lite tidigt tycker jag. Kanske om dom går med på att gå istället för cykla?  En stor anledning till att vi tvekar inför självcykling: se nedan…


föräldrar till skolbarn vs trafikregler = kaos (detta är en t-korsning precis utanför skolan innan mötet igår)


Små små kattungar består av typ bara klor om någon sätter på en dammsugare i närheten. En sanning jag inte behövt empiri för att förstå ;p

Idag fotojobb på Lolles! Den 21 september fyller butiken 70 år och jubileumsfesten planeras för fullt! Kika gärna på Instagram där bilder och mer info kommer hamna!

4.9 - om havets stärkande kraft. 
8.9 - om ryggskott i revbenet?
4 comments Lägg till din
 1. M har får gå hem klockan 16. Och så kommer vi runt 17. Har funkat fint så här långt den här terminen. Tips från fritidspersonalen som nästa steg är att ha kvar 16 som tid men skriva i meddelandet att hen får gå från 15. Så kan hen själv bestämma om hen vill stanna med kompisar eller gå hem och ta det lugnt.

  K ser när hen duttar ut sig och första grej när hen kommer hem är att ringa K. (Idag hade vi dock inte dubbelkollat nyckeln i väskan… Men det löste sig. Hen frågade en människa på gatan om hen fick låna telefonen och så ringde hen K som fick köra hem) Små har blivit stora. Och som jag ser det är det här året utskolning från fritids och skyddad verkstad för både små och stora!

  1. Ja en timme egentid känns precis lagom! Det är kanon att få komma hem till ett tomt hus tycker jag, kanske inte varje dag men nångång då och då, och det går att varva ner bra efter dagen. Kanske kan M påbörja kvällsmaten lite lätt också, om det inte är avanserade rätter tänker jag? Det hade jag nog ”krävt” av eLi om hon skulle gått hem själv på regelbunden basis :p

   Tempus är riktigt bra. Utom när fritids råkade nudda ut lillasyster kl två en dag i somras (M blev ju fritidsbarn lite extra tidigt) och sen inte svarar i telefon, NÅNSTANS! Inte okej. Och misstaget gjordes inte om 🙂

   Gillar att dom små löser problem och har koll på telefonnummer och sånt. Vi har också övat mobilnummer och på stora sitter det bra. Lilla saknar några siffror för att få det komplett men vi fortsätter öva och traggla. För säkerhets skulle menar jag. Ang utskolningen så tror förstår jag er verkligen. Vi har nog åtminstone ett och ett halvt läsår kvar tror jag, det vore smidigt om dom kan ta sig hem båda två ihop tänker jag och det är lite tidigt redan i förskoleklass är jag rädd…

   1. Ingen ide att börja mat före 17! Vi äter sällan före 18! Och egen hemgång sparar ju oss typ 20 minuter. (dessutom finns det en nackdel med gasspis…)

    Om det här året funkar bra (hemgång efter mellanmål typ från påsk ungefär) så tänker jag inte betala för fritids nästa år.

    1. Oj, nu tänkte jag iofs inte att min blivande nioåring ska ställa sig vid en varm spis när hon är ensam hemma 🙂 eller filéa en fisk. ”Förbereda” för mig är t ex att tömma ren diskmaskin, duka och plocka fram grönsaker å annat som inte kräver apsilut kyla.

     Ser inte kostnaden som sådan som ett argument faktiskt utan mer att dom ska få gå hem om dom vill! Fritids är ju ett bra ställe hos oss, och kompisar på neutral plats är inte så dumt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *