12 okt – om Halloween.

Dagsens tips: respektera öppettider!
13 okt - om en hösttorsdag.

Läste en tråd på FB om vilken dag som är korrekt för barnen att ge sig ut å tigga Halloween-godis. De flesta verkade tycka att det ”ska” göras på rätt dag (dvs måndag 31 oktober), men ungefär alla verkade ändå vara beredda att skicka ut kidsen på fredagen eller lördagen. Det ses som mer praktiskt att använda helgen skrevs det. Ett argument var t o m att godiset väl tagit slut till på måndagen i vilket fall så det var lika bra att låta barnen gå på lördagen.mitt lilla spöke 2014


Jag är – vem är förvånad? 😀 – av den bestämda åsikten att högtider ska firas på rätt dag. Jag har svårt att fira födelsedagar en annan dag (barnkalas under protest undantaget), jag tycker jul ska firas på julafton och jag tycker Lucia ska uppträda den 13 december. Därför tycker jag också att Halloween ska busas den 31 oktober. De barn som inte kan hantera en vardagskväll för bus eller godis är i mina ögon också för små för Halloween 🙂

Problemet är lättlöst för oss i år eftersom vi är bortresta över både helgen och Halloween. Jag tänker ändå att det varit extra enkelt för många kids härikring att klä ut sig på rätt dag – pga höstlovet som i år infaller mellan 31 okt och 4 nov. Vet inte om hela Sverige har lov samtidigt men jag fokuserar lokalt nu :p

Dagsens tips: respektera öppettider!
13 okt - om en hösttorsdag.
4 comments Lägg till din
 1. Jag tycker som du och inget godis delas ut förutom på rätt dag! Dessutom instruerar jag mina kids att man bara får ringa på hos dom som har en tänd pumpa (eller pumpa + lykta) på trappen.

  Skulle gärna också slå ett slag för att alla delar ut godis som har papper runt, bacillskräcken och jag får rysningar när barnen kommer med ”vanligt” löst goids…

  1. Bra input att bara busa hos dom som är med och leker! Många verkar faktiskt inte känna till att det finns ”regler” kring Halloween så det är bra att kunskapen sprids! Plus för tipset om inslaget godis också: på mitt jobb säljer vi faktiskt en Halloween-påse med massa små inplastade godispåsar. Små påsar är bra, och även om massa ”onödig” plast är emot min miljömedvetenhet så går hälsan före 🙂

 2. Jag håller med du. Jag tycker också att det ska firas på rätt dag. Men det är nog mest för att jag inte gillar att det blandas ihop med det svenska ”Alla helgons dag”, för det är inte samma sak. Generellt tycker jag också att t.ex jul ska firas på julafton, men har man inte kidsen hemma, så är det ju lite poänglöst…. Och ärligt talat, så har jag ibland funderat på att flytta det permanent, för att kunna handla julklappar på mellandagsrean . Hahahahaha

  1. Kanske är jag onödigt tjurig när det gäller det där med att fira på rätt dag, men… jag är lyckligt bortskämd med att ha nästan kompletta familjer och därför inte behöver fira exempelvis jul flera gånger. Men för familjer med andra konstellationer förstår jag att det måste lösas annorlunda! Födelsedagar är en sån där grej som också kan vara svårt att få till på rätt dag när jobb eller skola kommer i vägen. Men Halloween: det ska firas på rätt dag tycker jag! Särskilt av den anledning du tar upp. Jag vill för Halloweens egen skull att det ska hållas isär från Alla Helgons Dag – om än jag personligen inte har nåt emot att glada ungar och minnen av dom som inte längre finns kvar hos oss blandas 🙂

   Ett år firade vi faktiskt jul på nyår. Det var när hela familjen (utom Milla, då knappt tre år gammal) legat stört däckad i influensa över riktiga julen. Det gick ju, men kändes lite märkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *