22 okt – om badhotellet i Frederikshavn.

20 okt - om att ha tappat lunken.
23 okt - om en helg med två av dom bästa!

Att göra saker för barnens skull hör livet som barnfamilj till men för den sakens skull tycker inte jag att a l l t ska anpassas till barnen enbart. Ganska ofta får våra ”stackars” ungar stå ut med vuxenliv dagarna i ända, så då och då gör vi något som är bara för tjejernas skull. En resa till The Reef i Fredrikshamn på Nordjylland är en typisk sådan sak! – och om en vecka är vi där. Milla och jag gjorde ju en egentripp till just detta ställe första veckan efter skolavslutningen i somras så det ska bli skojigt att visa resten av familjen vad vi upplevde då.

 

Stena Line har två färjor mellan Sverige och norra Jylland. Den ena går mellan Varberg och Grenå, perfekt för en trip till ex Legoland eller min favorit Djurs Sommerland, och den andra går mellan Göteborg och Fredrikshamn vilket passar fint för resor till Skagen eller badhotellet the Reef. Från färjan i Fredrikshamn är det promenadavstånd till hotellet. Ett alternativ är därför att parkera bilen i Göteborg (det finns i anslutning till färjeläget) för att spara pengar. Å andra sidan blir det då tungt att släpa väskor och nyköpt öl etc som självfallet måste inhandlas i Danmark!?

Vi tog i somras färjan från Varberg, trots att det är längre att köra mellan Grenå och Fredrikshamn än det är mellan Varberg och Göteborg. Detta beror dels på att de avgångarna just då var billigare, men framför allt pga det enkla faktum att ett färjeläge fyra minuters bilresa från ytterdörren för en morgontrött person gör saken enkelt avgjord. Färjorna från Varberg avgår generellt kl 8 och kl 19, från Göteborg finns fler färjor och avgångarna är mer utspridda över dagen. Från färjeläget i Grenå tog det om jag minns rätt ungefär två timmar att köra, om en tar närmsta vägen 😀 det var också en händelserik överfart för oss men jag är van vid kaos när jag reser ensam med barnen så det var bara väntat 🙂 Fredrikshamn har en fin liten stadskärna som vi hann utforska lite av Milla å jag så det kan vara värt att ta sig ut från hotellet och poolerna.

Ett tips är att prisjämföra och faktiskt boka hotell och färja separat. Jag hittade i somras av en ren slump kanonpris på boendet (the Reef ligger i Scandic-koncernen) och kunde därmed få rabatt på både hotell och färjeresa. När jag bokade höstlovsresan gjorde jag likadant. I vanliga fall erbjuder Stena/Sembo 20% rabatt på färjan vid samtidig bokning av boende, men rumspriserna blir väldigt mycket högre och eftersom all rabatt är procentbaserad blir slutpriset rejält lägre på mitt vis.

 


med Scandics egna erbjudanjdekoder lyckades jag fynda!

 

Vad tyckte jag om själva hotellet då? Ärligt, sådär. Det är slitet och ganska basic med tanke på vad det faktiskt kostar. I vårt rum saknades t ex helt upphängning för blöta badkläder i badrummet. Riktigt pinsamt på ett badhotell tycker jag. Vi hade ingen ordentlig städning under våra tre nätter, första dagen bäddades sängarna någorlunda, den andra slätades täcket lite hjälpligt till och den sista var sängarna inte ens rörda. Det saknades både safe och kylskåp på vårt rum vilket jag också tycker är riktigt dåligt. Tvålen var inte bara helt hysteriskt placerad i förhållande till handfatet (halvvägs upp på väggen, stört omöjlig för en sexåring att nå) utan dessutom slut – vilket jag försökte påpeka med en vänlig lapp till städerskan redan första dagen: sista dagen fylldes den på. Frukostbuffén var ett kaos med personal som inte verkar gilla sina jobb (kan förtydliga om någon vill). Men mitt i all denna ganska negativa kritik: poolområdet var välskött och bevakat av badvakter, personalen i receptionen och baren vid entrén är väldigt trevlig och upplevelsen som helhet var väldigt uppskattad av sexåringen. Det ska bli spännande att se om vi kommer hem med andra tankar efter detta nya besök!

 

Undrar du något? Hojta! Jag lovar svara och rekommendera vidare om det är nåt specifikt du undrar om!

20 okt - om att ha tappat lunken.
23 okt - om en helg med två av dom bästa!
4 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *