15 nov – om supermåne och svart som natten.

14 nov - om elaka virus på morkullan.
16 nov - om en piggelin och en inte direkt frisk alls 🙁

Tydligen har det varit den superigaste av månar på 63 år (eller nåt sånt) men november på bästkusten har inte de bästa förutsättningar att skåda supermånar. Allra närmast jorden var månen igår när det självfallet låg ett sirapstjockt molntäcke över hela alltet, men ikväll, då gick det faktiskt att få en skymt av en klar måne. Fast så väldans mycket mer super än vanligt kan jag väl inte tycka att den var? Några foton blidde det därför inte från mitt finger. Inte på månen vill säga.

Något jag istället har kamera-fångat ser du nedan. Som jag visade igår så gör nya mobilen inte alls bort sig som porträttkamera. Vid samma tidpunkt som jag ställde Milla framför mobilen fotade jag också lilla katten Lakrits och blev lika positivt överraskad. Eftersom ljusförhållandena var helt annorlunda än mot M fick bilderna ett högt brus, men bortsett från det blev resultatet faktiskt oväntat bra! Skoj att Apple äntligen lyckats rejält bra med både hård- och mjukvara gällande kameran.

För att ställa saken på sin spets fotade jag samma misse med systemkameran: en Canon Eos70D med 50mm (f1.4 1/60 och ISO 400 om jag minns rätt). Redigering är minimal och exakt densamma på alla fyra: autokorrigering och försiktig beskärning. Nu skulle jag vilja att du gissar vilken eller vilka foton som är tagna med vilken kamera!

 Rätt svar (på alla fyra) renderar pris så gissa på! Det är inte helt lätt – särskilt om du sitter på en lågupplöst eller liten skärm – så jag blir imponerad om nån prickar rätt 🙂

14 nov - om elaka virus på morkullan.
16 nov - om en piggelin och en inte direkt frisk alls 🙁
5 comments Lägg till din
  1. Nån mer måste ju komma med en gissning :-).
    Jag säger att bild nr 2 är tagen med Canon och de andra med mobilkameran.

  2. Jag gossar att de med kissen i soffan är tagna med systemkameran de med katten på mattan är med mobilen … ren gissning men åtminstone den ena soffkatten är jag nästan säker på är en systemkatt?!

  3. Jag gissar att soffbilderna är med den ena och mattbilderna är med den andra. Och så gissar jag att soffbilderna är fånen och mattbilderna den andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *