20 nov – om att numera vara supporter till ett allsvenskt lag…

19 nov - om två älskade männskor i min absoluta närhet!
21 nov - om Stina Wollter, min elvaårsdag på jobbet och en smula knäckt instagrammare.

…men tvingas fundera över SVTs fokusering :/

Jamen Ä N T L I G E N är Halmstads Bollklubb tillbaka i allsvenskan efter en säsong i Superettan! I de båda kvalmatcherna mot Helsingborg – varav jag såg den första på plats på Örjans – var Halmstad inte bara det mest tongivande laget, det var också de som gjorde flest mål! Men jisses så spännande… på gränsen till fööör spännande om du frågar mig. Efter inledande 1-1 på hemmaplan gällde det att antingen vinna, eller spela minst 2-2 (mål på bortaplan räknas högre än de gjorda hemma). När HBK inleder lika starkt som i torsdags känns det lika jäkla orättvist som då när HIF återigen gör första målet i 83:e minuten. En tilldömd straff i 86:e känns inte alls orättvis och nu vågar jag inte titta… men jodå, den sitter så snyggt mot nedre högra hörnet och matchen lever! När klockan med stormsteg närmar sig förlängning sätter nuförvärvet Marcus Mathisen med en smekande vänsterfot bollen i nät. Då är det 15 sekunder kvar av ordinarie speltid!!

Inte fullt så hes som i torsdags men oj så glad!! Så bra som Bollklubben spelade de här sista två matcherna, det har jag knappt sett dom göra på hela säsongen 🙂

Men vad händer sen då. Jo. Halmstad springer bort till bortastå för att möta sina supporters! Från andra kortsidan tar sig ett gäng svartklädda och rejält maskerade individer in på plan. De går fram till Jordan Larsson (Henkes son) och sliter av honom tröjan. Tumult uppstår och jag fattar ingenting. Ska dom slå honom?! Det ser riktigt riktigt obehagligt ut men idioterna som förmodligen kallar sig HIF-supporters lommar sen ut och Jordan dras rejält motvilligt åt andra hållet.

Jag känner att min glädje över vinsten helt förmolnas av det här. Och inte blir det roligare när jag läser medias rapportering av matchen 🙁

På förstasidan i SVT Nyheters app ser det ut såhär…

img_1035


Dvs av de tre artiklar som där berör matchen står det inte ens vem som vann!? Jag andas och tänker ”det finns ju 3 artiklar till”, och klickar mig dit. Men det blir fan inte skojigare där!!?

img_1036


På SISTA plats redovisas resultatet. Statlig nyhetsmedia har alltså valt att HELT fokusera på 45 sekunder med idioter istället för att strunta i de maskerade lågvattensmärkena och därmed stå över skvallerpressens pinsamma journalistik. Men nä. Det är la såhär det ska va nuförtiden. Så jag saknar den gamla goda tiden. SVT var nämligen bättre förr.


Precis innan jag publicerar det här smiter jag in i SVT Sports app för att se om de är lite vettigare där? Och njo. Lite. Men fortfarande blir jag starkt beklämd av det faktum att negativ och skvallrig nyhetsrapportering har tagit över även hos Sveriges Television. Blä. Fy. Isch.

img_1037


Men nu tänker jag skit-i-det och skuttar i badkaret istället! Ska bli spännande att se hur frippan ser ut efter att jag tvättar bort frisörens proffsigt lagda styling 😀

19 nov - om två älskade männskor i min absoluta närhet!
21 nov - om Stina Wollter, min elvaårsdag på jobbet och en smula knäckt instagrammare.
4 comments Lägg till din
    1. Tack!! Ja det hade varit illa annars, men många roliga derbyn hade det blivit! – som när alla tre lagen låg i samma serie, var det 2012?

  1. Ja bedrövligt, fast det stod också, i mindre bokstäver om förlust och ””åka ut” om HIF och i små men tjocka; HBK klart för allsvenskan, fast jag förstår och håller med dig…. det var ju DITT lag som skulle haft rubriker!😉

    1. Jo, nu är jag ju partisk i just det här ärendet, men jag anser ju alltid att negativitet på regelbunden basis får för stor plats i vardagen. Att då i denna mängd rubriker fokusera 1) på individerna som kallar sig ”supporters” och 2) på laget som åker ut, och till slut 3) på laget som faktiskt VANN!? Det är vad jag kallar negativ rubriksättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *