24 nov – om tidig ishalka, Black Friday-förberedelser, ett syntest samt en kväll på solokvist.

23 nov - om barn, eller små vuxna?
25 nov - om en "ledig" dag 🙂

Jisses va halt det var i nordmellersta Halland imorse! Nackdelen med en tidsinställd dieselvärmare är att en liksom kan missa det där att det är permafrost på världen. När jag körde upp från garagenerfarten kl tjugo över sex hade jag inte en tanke på att det kunde vara halt så det var först när jag kom ut till rondellen några hundra meter hemifrån som jag anade oråd. Det blänkte oroväckande i asfalten och ett försiktigt tryck på gaspedalen gjorde klart att japp, isgata it was! Bidde till att köra med högertassen betydligt mjukare än vanligt till jobbet, men så är det ju på det viset att omväxling förnöjer och lite äventyr i vardagen är bra för hjärnverksamheten tror jag!

Att jag extrainkallat mig själv till jobbet på annars lediga dagen idag faller såklart väl ihop med morgondagsens stundande handlardag. Den amerikanska svarta fredagen verkar vara här för att stanna, och förra årets galna succé får förhoppningsvis favorit i repris imorrn när prismedvetna och köpglada kunder kan fynda i vår lagershop. Då är det en hel del att förbereda och jag var glad att kunna hjälpa till några timmar idag. Så. Imorrn! Black Friday it is och jag tänker hålla mig långt från Ullared eftersom jag är ledig 🙂

Kidsen och jag kom hem nästan exakt samtidigt från fritids, skola och jobb så vi tajmade perfekt! En snabb macka för tjejerna (som inte hunnit fika på skolan innan de gick hem tillsammans) och sen skyndade vi ner till stan. Dags för syntest och nya glasögon för EmmaLi och resultatet av det första var att synen är i stort sett oförändrad – kan inte bestämma om det är bra eller dåligt – och av det andra att hon är förbaskat fin i runda bågar! Vi lånade hem tre exemplar så hon ska kunna välja i lugn och ro hemma.

Väldens bästa nioåring hade förresten råkat glömma gympapåsen på skolan men utan minsta knot och diskussion traskade hon, iklädd reflexväst, ensam till skolan för att hämta den. När hon kom hem fick jag världens gosigaste kram: det var visst lite läskigt att gå själv i mörkret. Men vi tänkte också båda att det här kanske var sista gången en blöt handduk glömdes kvar på skolan…

Maken drog med Lolles på julbord ikväll så töserna och jag är ensamma hemma. Vi åt såklart ett grymt nyttigt kvällsmål, pysslade sen lite på var sitt håll för att tjugo i åtta samlas för kvällsrutiner, skutt i säng och en kvarts läsning i sina sängar. F-klassaren läste högt (hon har nog inte lärt sig läsa tyst än tror jag) i sin skolbibliotekslånade bok om Familjen Monstersson och den stora lilla trean tvingades slita sig från Harry Potter och den flammande bägaren när jag kom upp för att pussa godnatt. Asså. Älskade små ungar!!

Nu ska jag försöka plita ihop nånformav popquiz eller melodikryss till min egen julfest med jobbet nästa helg. Eller så slänger jag mig i soffan med en filt och Netflix. Utan chill funkar det finfint att kolla både film och serier på den streamingtjänsten nämligen 😀

ps. ett av påståendena om vår kväll här ovan är direkt lögn, men de övriga stämmer alldeles förträffligt bra!

23 nov - om barn, eller små vuxna?
25 nov - om en "ledig" dag 🙂
2 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *