Dagsens tips: mysfilmen Trolls.

1 nov - om shopping och pokémon i Blöteborg.
2 nov - om att buzza Hallon.

Utan att göra anspråk på att vara annat än rar underhållning passar DreamWorks senaste film Trolls alldeles utmärkt som familjeunderhållning tycker jag. Från teamet bakom Shrek får vi nu ett lika färgglatt och ”ofarligt” äventyr. I vanlig ordning är karaktärerna rejält baserade på rösten som ger rollfiguren liv, å eftersom vi såg filmen dubbad till svenska missade vi en del av den komiken. Vi fick Mimmi Sandén och Måns Z istället för Anna Kendrick och Justine T och även om röstresurserna räcker gott i den svenska versionen känns det märkligt att Elsas syster skuttar runt med liten näsa och rosa hår 🙂

trolls-1
det lilla rosa i mitten är Poppy, filmens ena huvudperson


Handlingen är enkel: trollen är lyckliga, bergerna är olyckliga, bergerna kommer på att dom blir lyckliga av att äta troll, på slutet är alla lyckliga. Typ!

trolls-2
vissa scener roar oss vuxna lika mycket eller mer än barnen 🙂


Vi såg filmen i 3D på Bergakungen i Göteborg. Tror den funkar precis lika bra i 2D hemma i soffan, men ska en gå på bio kan en lika gärna göra det rejält tänkte jag och betalade 60 spänn för glasögon (som en tydligen ska ha med sig själv nästa gång?)…

Betyg då? 3 tassar av 5. Det här är mer av en barnfilm än t ex dom fjorton Shrek-filmerna, för att inte tala om min gamla favorit Antz, som är några av DreamWorks tidigare succéer.


trailer på originalspråk


trailer på svenska


Avslutar med repliken som fastnade: ”så du tänker klippochklistra dom fria?!” Filmen tar nämligen scrapbooking till helt nya höjder. Och Cyndi Lauper/Phil Collins gamla superfina True Colors gör comeback. Så! Bra!

1 nov - om shopping och pokémon i Blöteborg.
2 nov - om att buzza Hallon.
7 comments Lägg till din
   1. Ja jag tycker exakt så!

    Har ni sett nån annan film som går på bio nu som du vill rekommendera? Hittade en bunt presentkort som måste sättas sprätt på 🙂 fast det är kanske bättre att Mattias å jag går själva, på t ex nya Pirates-filmen när den nu kommer :p

 1. Jaha… eh, bergerna blir lyckliga av att äta (de lyckliga) trollen… och så slutar det lyckligt? 😟🤔😳 låter ju jätteläbbigt! 😫!

  Kunde inte låta bli att undra om ”bergerna” på nåt sätt har en namnkopppling till de otäcka ”borg” som fanns i Star Trek? Men det vet väl ingen?!

  1. Det är lite läbbigt på vägen såklart men slutar per definition lyckligt (det är en barnfilm ;)! Tänkte också genast Borg, men också dom där jättarna som Fragglarna skulle gömma sig för? Det finns nog många förebilder författarna inspirerats av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *