27 dec – om mellandagsbud och incheckad kryssning.

26 dec - om en annan dag...
28 dec - om ny tidtagare osv.

Bra mycket mer att göra i lagershopen idag – att Gekås hållit stängt under julhelgen har inte gynnat vår kundtillströmning direkt 😉 – och det är så skoj att få möta och hjälpa kunder! Det är såna här dagar vi har som morot under ganska trista, stränga och stressiga dra-leverans- och fylla-på-hyllorna-pass i början av december. Men nu måste leveranspallarna trilla in igen, det börjar nämligen bli tomt i hyllorna! Många bra erbjudanden och bud att fynda på, och hos oss där ”rea” inte existerar gäller det att vara ganska påläst och medveten om var kapen finns 🙂 eller så ber du om hjälp av mina kollegor eller mig! Men det är klart, när kunderna är för många och tiden inte räcker till, då är det lite kämpigt. Och att behöva ursäkta sig iväg för att kunna kasta i sig lunch är inte direkt optimalt. Fast all and all är det här glada kaoset något jag älskar med mitt jobb!

Ikväll checkade jag in oss på kryssningsbåten vi ska slappa på om mindre än en månad! Som jag längtar nu! Fast lite resnervig är jag också, undrar hur det blir? Kikade på utflykterna som erbjuds vid varje hamn och… tja… det blir till att antingen packa stora mastercardet eller snika sig fram på egna utflykter. Dessutom blev jag besviken när jag ser att flera av de annars intressanta alternativen inte är för oss eftersom barnen är för små. T ex kan vi inte åka katamaran och snorkla i Mexico eftersom minsta tillåtna ålder är 12 år!? I Belize lägger vi tydligen till på en konstgjord ö så resmålet vi sett mest framemot verkar bli rätt fånigt! Menmen. Havet är ju grönt och solen förhoppningsvis strålande så vi nöjer oss med en dag på stranden! Eller fem 😀

26 dec - om en annan dag...
28 dec - om ny tidtagare osv.
13 comments Lägg till din
 1. Det känns så himla bra att ni provar det här med kryssning först så att ni kan tipsa oss sedan…

  Jag har dock insett att det börjar bli dags att börja fundera på att packa… *håll tummarna för att ungens sandaler verkligen passar, jag lär inte hinna beställa nu*

  (OK, vi har kryssat, på Nilen, men då ingick alla utflykter utom en, och den kändes ganska given att köpa till. Och det är liiiiiite skillnad på stort kryssningsfartyg och liten gullig båt.)

  1. Melkermamman: Här finns sandaler i flera storlekar om det krisar!

   För dig som typ är född på sjön är ju kryssning givet, för en sjösjuk landkrabba som mig – inte ett helt lockande alternativ 😉 Men jag ser fram emot galet fina bilder här i bloggen!

   Tack för hjälpen idag! KRAM!

   1. Mäh! Jag är ju en sån som blir sjösjuk på bryggan vettu!! Fast det är så många stabilisatorer på såna där pråmar som vi ska resa på så jag är faktiskt inte orolig. Sist jag kryssade, med mamma i södra Västindien 1998, kände jag inte ett dugg att det guppade. Hoppas på liknande succé i januari!

    Så himla skoj att träffas en pluttesnabbis idag!! På TOK för länge sen!! Och era underbara pojkar… <3<3<3 saknas er alla!

   2. Sandaler provade och de funkar! (Men Ullis, det kommer inte bli ärvesandaler i nästa storlek, dessa är utslitna)

  2. Haha! Ehum. Jag är inte lika säker på att det är bra! Jag är helt nervös nu för det är inte alls den typen av resa jag är van vid att göra! Fast det förstås… jag har ju rest charter miljarders gånger och det klarar jag ju någorlunda bra 😀 men ärligt så känns det bra, spännande och lite tokigt. Hoppas det blir bra!

   Ja jisses ni reser ju före oss! Jag har inte ens börjat titta på packning – det är ju ingen direkt flipflop och bikini-hela-dan vi gett oss på den här gången. Eller asså, det går ju fint att klä sig som en vill, men jag tar gärna chansen att få använda lite finkläder både i Miami Beach och på båten! Och dyrväskan ska ju mä såklart! Den funkar dåligt med mina gamla hänger-knappt-ihop-längre älsklings-sarong :p

   Nilen är förresten coolare än Karibien. Iaf idag, när Karibien känns som vacker landsväg och Egypten som farliga bakgatan!

   1. Ja, vi reser före er. Svärmors svar när jag frågade vad hon gjorde på nyår var att vi åker ju dagen efter…. Och det gör vi eftersom vi sover på flygplatshotellet för att slippa gå upp mitt i natten.

    Så jag har börjat packa så att allt är klart när vi beger oss på nyårskslas!

    1. Och ja, Luxor var betydligt luftigare förra hösten än när vi besökte det än 2003, men samtidigt var säkerheten genom öknen och antalet turistpoliser enormt mycket mindre.

    2. Vi har ju valt flygplatshotell flera gånger, dels av praktiska men också av mys-skäl: skönt att slippa gå upp tidigt och att stressa med vad-har-jag-glömt-packa-känslan i bilen på morgonen, men också för att få lite extra hemifrånlyx med bäddad säng och lagad frukost! I januari blir det taxi hemifrån däremot. Planet lyfter så bedrövligt tidigt att hotellnatten blir klart ovärd 🙂

 2. Kommenteringstrådarna är under all kritik. Ber om ursäkt men jag lyckas inte få ordning på det?! Har bett om hjälp i forumtrådar men ingen verkar kunna fixa… antar det är en miss i temats grundkod 🙁

  1. Ja, dessutom måste man bekräfta mailet varje tråd man vill prenumerera på… trots att jag är inloggad på wordpress…. #gillarintewordpressfaktiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *