8 dec – om en mänsklig kollaps över en liten lucia.

7 dec - om att bli knäpp på wp.
10 dec - om att tvingas ta tag i stöket.

När Åhléns har fräckheten att inte bara gå utanför svängdörrarna i sitt genusfritänk på vuxenkollektionernam eller att i vissa varuhus ha en gemensam barnavdelning icke uppdelad efter rosa och blått (har du läst nåt så fruktansvärt?!) utan nu dessutom fick för sig att de hade rätt att använda en färgad pojke som tärnlucia i en annonskampanj… ja då jävlar finns det inga gränser på små hatiska individers energi i sin fega och anonyma vilja att sprida sin elakhet. Den lille pojkens familj bad snart att bilden plockades bort från Åhléns – och jag respekterar verkligen deras önskan så jag visar inte fotot här – och många med mig gick sönder och grät av frustration, ilska och sorg. Hur lågt kan en mänska sjunka i sin fega otolerans bakom sina tangentbord? Ett barn. En pojk med krona i håret och ljus i handen. Ett så otroligt fint och värdefullt och oskyldigt litet barn. Jag ömsom storknar av frustration och ömsom blir full av kämparlust. Men så dyker fler och fler bilder på Lucior upp i sociala medier under #jagärhär och #jagärlucia och jag mjuknar. Det FINNS vackra mänskor som älskar allas lika värde!

Det allra finaste jag läst det var en text av en för mig okänd underbaring. Såhär ska det vara! Rättimagen och jeflans blanka ögon på denna kärlek till mänskligheten!

7 dec - om att bli knäpp på wp.
10 dec - om att tvingas ta tag i stöket.
One comment Lägg till din
  1. Den här debatten gjorde mig så ledsen. Jag trodde den var överstökad sedan något tillbaka. Kanske har jag varit naiv, men just denna hatstorm fick mig att inse mer än tidigare vart åsikter och politik är på väg.
    Texten du länkar till är så viktig och bra!
    När jag som 10-åring ville vara tomte i skolan var det många som tyckte det var fel eftersom tjejer inte skulle vara tomtar. Jag var tomte ändå. Jag förstår inte folks behov att ruta in allt i ”tjejer” och ”killar” samt efter hudfärg och hårfärg. Vi är ju alla människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *