19 jan: om farliga hoods, eller att inte utsätta sig för onödiga risker.

18 jan: om Miami SoBe strandhäng.
20 jan: om en frikkin' friyay!

När en vän tipsar om en superbra aktivitet (Women’s March för allas frihet och rättigheter osv) och aktiviteten är ett långt ben från där en är just nu men maken tänker ett steg längre och sätter ner foten. Då är det surtsomfan.

Såhär nära är det:

Anledningen till att jag inte får gå? På Martin Luther King Jr Day i måndags (eller var det tisdags?) under en liknande fredlig march i Miami blev människor skjutna. Lite längre härifrån men ändå tillräckligt nära för att det ska kännas onödigt att chansa.

Dödsskjutningar förekommer i SoBe men då oftast gänguppgörelser om jag läst nyhetsrapporteringen rätt. Södra delarna av Ocean Drive ska definitivt undvikas nattetid verkar det som 🙁

Igår kväll ville vi slippa den värsta turistsvängen och gick därför en gata bakom Lincoln Rd. Genast kändes verkligheten lite krispigare: större mängder av hemlösa och förvirrade är i sig inte farligt, men med dom små i handen kändes det ändå som ett lite onödigt ställe att gå på. Det ”vimlar” verkligen av patrullerande poliser – jämfört med svenska förhållanden har jag sett fler poliser per kvarter här än jag gör på ett halvår hemma i Sverige, å då jobbar jag ändå på ett ställe som får polisbesök varje månad – men också riktiga poliser är klart fler än hemma. Gissar att synligheten per automatik minskar brottslighet, bedrövligt att administration och byråkrati hemma äter upp för stod del av skattemedlen.

Så till nåt helt annat. Vi har vänt på verksamheten idag och låter kidsen bada lite i poolen nu på fm (medan här är lite sol) för att stranda i em. Himlen är klarblå idag så det blir vaaarmt!


töserna fångade i ett moment of systerskap!


Note to self: flipflopen till eLi måste handlas.

Tjenixen vänner!

18 jan: om Miami SoBe strandhäng.
20 jan: om en frikkin' friyay!
4 comments Lägg till din
  1. Tänkte mest att man kunde se det lite på håll om möjligt bara för att faktiskt kunna visa barnen att människor står upp tillsammans för kvinnors och minioriteters rättigheter. Att om arrangemangen blir så stora och fredliga som planen är så skulle det ja varit vansinnigt coolt och veta att man valt en pytteliten del av det!

    (Men det är skillnad på städer och städer, de jag vet ska gå ska till DC, och the mall är liksom inte farligt alls)

    1. Jag hoppas på fredligt, men… jag har läst om lite oroligheter och det ser väl inte så bra ut i DC heller?

      Vi får se hur vi gör. Men troligen håller vi oss borta. Tack iaf för tips! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *