15 feb: om tv-serier att följa, eller hellre låta bli.

14 feb: om en massa hjärtan!
17 feb: om Stockholmsjobb.

Varning för sjukt positivt inlägg! Eller kanske inte.

Vi är inne på tredje säsongen av Skam. Känner sådär nu. Det spontana och ungdomligt charmiga är liksom borta och nu är det bara unga vuxna kvar. Men det blir kanske bättre? Vill du ha tokiga ungdomar är det enligt mig isf mer liv i Lena Dunhams Girls. Jag började om från början för att 1) se allt och 2) komma i stämning till sista säsongen som sänds strax i USA. Just nu är jag knappt halvvägs in i första säsongen bara men har gott hopp om att klara mig igenom alla fem.

Divorce med bl a Sarah Jessica Parker finns i en säsong på HBO Nordic. Ojämn men sevärd. På samma tema och streamingtjänst finns också the Affair där jag samlar mod till att ta mig an tredje säsongen. Jag orkar liksom inte bli mer besviken på karaktäraerna. Och serien som började innovativt kändes på slutet inte alls lika engagerande tycker jag.

På SVT går just nu egenproducerade Bonusfamiljen. Första avsnittet var helt magiskt bra och jag var beredd att förlåta både Papi Raul och Ove Sundberg – fast nu blandar jag nog ihop Herngrensarna? Avsnitten närmast följande därefter är tyvärr inge vidare men vi tittar ändå i hopp om att det vänder tillbaka.

Ikväll lyckades jag äntligen se färdigt andra avsnittet i andra säsongen av Gåsmamman och asså det tog tre eller fyra omgångar att plöja igenom de här två första avsnitten… första säsongen var okej men den andra?! Jag anser att dom lätt hade kunnat dra ner det jag sett hittills till sju minuter, _inklusive_ för- och eftertexter. Alexandra Rapaport är som alltid väldigt trovärdig men det är ju så eeeviiiiiinnerliiiigt seeegt.

Slutligen. Jag har försökt, verkligen försökt, men kommer inte mer än max en kvart in i piloten. Game of Thrones. Vad ÄR magin med den där? Jag hajjar inte?

Nu undrar jag såklart: vad tittar du på? Och gärna; vad tittar du i n t e på? 🙂

14 feb: om en massa hjärtan!
17 feb: om Stockholmsjobb.
10 comments Lägg till din
 1. Just det, gåsmamman står ju på min lista! Tack för påminnelsen.

  Vi tittar på
  Homeland
  Vikings
  (Suits, och Scandal väntar vi på att senaste säsongerna ska dyka upp på en streamingtjänst nära oss)
  Blacklist tittade vi också på, men där har vi typ tröttnat.

  Jag tittar på
  Det nya brittiska kostymdramat på SVT.
  Har precis tittat på Elementary
  Väntar på nya säsonger på en streamingtjänst nära mig på Bones
  Och längtar efter nästa säsong av Sherlock och Marco Polo

  Dessutom har jag sett både Shooter och Destignated Survivor på Netflix. Kan rekommenderas. Gillar ju också outlander, även om det är hysteriskt med sex och våld

  Men tips på brittiska kostymdraman tas tacksamt emot! (Jag ska till Tjolöholm i mars på afternoon Tea och se utställningen av dräkter från Downton Abbey)

  1. Homeland har vi pratat om förr: jag gillade första omgången och har sen med varierande succé lyckats. Har verkligen försökt men nu den här sista säsongen är det heeelt hopplöst. Så kass tycker jag!
   Vikings, njä. Försökt där med men det är inte min grej.
   Suits går väl på Netflix? Eller tänker jag fel nu?
   Blacklist älskade jag första, har inte vågat se mer med risk för att bli besviken. Har en platonisk fling på James Spader.

   Sherlock? Vilken av hunkarnas versioner är det? Och var går dom?

   Kostymdramat har jag inte sett. Inte Marco Polo heller eller någon av de andra. Outlander undviker jag medvetet 🙂

   Har du sett alla Girls och OitNB? Fler kostymdramer kan jag egentligen inte, men har du testat Selfridges och The Crown?

 2. Alltså, jag var också sjuukt skeptisk till Game of Thrones i början. Men ju mer jag tittade desto bättre blev det. Dessutom är det kul att det finns lite coola starka kvinnor i serien, som man får se om man fortsätter titta:) Nu är det fantastiskt bra tycker jag! Våga ge det ett ordentligt försök. Första avsnitten är inte bäst.

 3. Tittar inte på några serier alls. :-/ har liksom inte den tiden känner jag… och jag och maken skulle aldrig kunna samsas så jag försöker inte ens.

  Kollar på spåret. Vill se Skavlan men då krockar det med nåt som ägaren av fjärrkontrollen hellre vill se… så då blir det så… 😉

  1. Kollar mycket ihop men en del kollar vi varförsig. T ex kollar jag ibland på lunchen om jag äter själv eller när jag ska gå å lägga mig (vi har ju ingen tv i sovrummet, behövs inte när jag har en i fickan 🙂 och framför allt kollar jag i badkaret!

   På spåret har vi inte sett alls! Kanske borde, men jag är lite trött på dom där herrarna som är så uppfyllda av sig själva. Tänk om SVT skulle få för sig att tänka helt utanför boxen och låta två nya leda programmet? Kanske en kvinna eller två? Bibi Rödö hade t ex varit fantastisk som domare tror jag!

 4. Just nu: Hotel Halycon och Baudelaire Children. Såg nyligen klart The misssing (på tv4) och Sherlock säsong 4 (stoooooor besvikelse!)
  Det är så lätt att fastna i något.
  Jag försökte mig på Bonusfamiljen men såg nog inte ens klart första avsnittet. Första avsnittet är väldigt avgörande för mig, dels för att jag inte vill dras in i för många serier. GoT har jag inte sett mer än 5-10 minuter av…

  1. Oj jag känner inget igen någon av dom? Eller vänta: Baudelaire Children har jag nog hört talas om men vet inte varifrån eller vad den handlar om. Är den bra? The Missing har jag av förklarliga skäl inte sett – är allergisk mot TV4. Bonusfamiljen gillade vi görmycket första avsnittet men sen blev det mer tragiskt än roligt och då har jag svårt att titta. Men det är välregisserat och skådespelarna är väldigt bra. Ovanligt bra för att vara i en svensk produktion tycker jag!

   1. Du behöver nog en viss humor för att gillar Baudelaire Children. Men den är lite bisarr och rolig. Den utspelar sig i ett påhittat 50-tal, handlar om tre barn som blir föräldralösa och placeras på olika ställen men en skurk vill ha tag i deras förmögenhet. Tror det är Netflix den finns på, jag har inte själv konto men ser den med någon som har ett.

    1. Netflix har jag också tillgång till så nu måste jag spana in ju. Tack för tips! Gillar ”viss humor” så jag tror det kan bli kanon? Återkommer troligen med vad jag tyckte 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *