21/3: om att ha besegrat idiotin!

20/3: om att ligga lite efter.
22/3: om Samsung Pay och en onsdagskväll på stan.

Jag nämnde som hastigast för ett tag sedan att jag upptäckt att min mammas Instagram-konto blivit hackat och att jag slitit mitt hår i kampen att hjälpa henne få tillbaka det. För att inte fullständigt förlora förståndet har jag efter det inledande förödande nederlaget portionerat ut slagen i mindre doser. Sammanfattat är problemet 1) att Instagram är kopplat till Facebook och 2) Facebook.

Idag vässade jag så humöret och kastade mig in i lejongropen igen! Nedan följer min fajt i kronologisk ordning (fast vänligen notera att jag censurerat bort sjuttiotre misslyckade detektiv-klick för att i sörjan av borttrolleriförsök från Instagrams sida att få mig sluta leta mig fram till målet ändå inte gav upp):

Såhär ser det ut så fort jag försöker använda länken till ”anmäla hackat konto”. Det går inte heller att logga in, då får jag ett felmeddelande (se femton scrollningar nedan)

Sen tröttnar dom tydligen på mig för jag vår en ”karmavarning”. Då är det nära att vi behöver köpa en ny mobil eftersom den gamla troligen inte hade lärt sig landa ordentligt från balkongen…

Heureka!

Fast…

Givetvis är det ett moment 22 här. Länken till ”Instagram Help Center” skickar mig till föregående bild! Unt so Weiter. *bajsemoji*

Får hjälp med relaterade artiklar! Eller inte… 😀


Aha! Men nu börjar det närma sig iaf? Så nära…

…gissa vilket ansikte jag tryckte på? Och gissa vart jag hamnade då! 🙂 Den här har jag ju sett förut (felmeddelande se nedan) 😀

Här är profilen. Mammas profilbild och foton men någon annans namn och epostadress som styr den 🙁

Nu är det nära att jag skriker högt av frustration och byråkrati och vi-skiter-i-våra-användare-för-vi-vill-bara-tjäna-pengar-mentaliteten hos Instagram/Facebook.

Men precis då! Då öppnar sig Pärleporten!

Bara för att sluta sig mitt framför nosen!

Detta är felmeddelandet varje uppmanade inloggningsförsök på FB ger (se ovan).


Jag ger inte upp!

Inte riktigt så det gått till, men kontentan av hackningen är ju just det.

Synd då att det – i vanlig ordning – inte funkar att ta sig vidare via länkarna (se felmeddelande ovan)

Jag gör en anmälan iaf. Via datorn. Jag ger upp att försöka ta mig vidare i appen (trots att Instagram själva menar att det ska vara det enklaste).

Men vänta nu… av en ren slump hittar jag…


Jag tror knappt det är sant!!

Snart trillar det in ett mail hos mamma och den som lever får möjlighet att följa utvecklingen!

 

För minnesanteckning till framtiden, och kanske som hjälp för andra stackare som fastnat i klorna mellan hackare och Facebooks byråkrati, här kommer direktlänk till paradiset! Bara att hugga in: Formulär om någon utger sig för att vara du på Instagram!

Nu ska jag sova. Ganska nöjd med kvällsens förrättande iaf 🙂

20/3: om att ligga lite efter.
22/3: om Samsung Pay och en onsdagskväll på stan.
5 comments Lägg till din
  1. Alltså, du ska ju inte sälja dig gratis, det här är ju en tjänst du ska ta betalt för såklart 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *