24/3: om en viss förklaring i stillastående position.

22/3: om Samsung Pay och en onsdagskväll på stan.
26/3: om det där med riktad reklam.

Det är många stollar på vägarna, det vet alla. Mina små barn fick t ex tidigt lära sig vikten av att hålla uppsikt. ”Är dom idioter nu igen mamma?” undrade treåringen sakligt när jag med krampaktigt tag om ratten genom hårt sammanbitna tänder tydligen råkade undslippa ett frustande läte.

Ja. Jag blir arg i trafiken. Det är en svag sida i min reportoar. Min road rage är inget jag är stolt över, men jag har så många gånger blivit utsatt för direkt fara av andra trafikanter att jag nu nästan per automatik utgår från att jag alltid måste planera både för egna och för andras oförutsedda och ogenomtänkta drag på vägen. Å andra sidan. Jag vet att alla kan råka göra fel eller ställa till oturliga misstag, ehum även jag, och jag släpper gärna på gasen för att samarbeta när tillfälle ges. Det verkar dock som att jag är rätt ensam om att tänka så (förutom i storstäder där trafikklimatet är mycket mer generöst) och den störste idioten är den som envist hävdar sin rätt. Tänker jag.

Nu ska sägas att jag bytte just idiot mot ”klant etc” när EmmaLi var sisådär ett. Men inte kunde jag väl veta att jag närt en språkbegåvning vid min barm som långt innan hon själv kunde uttala bokstäverna besatt ett ordförråd troligen större än en del tonåringars.

Nåväl. Topp tre då? Omkörning i blindkurva, kasta sig ut framför mig från väjningsplikt och sen köra tio-trettio kilometer under gällande hastighetsbegränsning samt parkera som en ettåring. Å det förstås. Alla tre hänger ju ihop. Klarar du t ex inte hålla de fyra hjulen inom en ganska generöst begränsad yta i stillastående position – för att underlätta för andra – då är det kanske inte till att begära att en sån person ska klara tänka längre än näsan räcker i andra situationer heller?

På kort tid infann sig dessa båda stjärnor på parkeringar jag passerade. En per dag. Lika imponerande felställda.


Bubblare till topplistan är 1) köbildning på landsväg, kör om eller håll avstånd ryter jag bestämt, samt 2) ligga-i-röven-på-mig-fastän-jag-håller-eller-t-o-m-kör-över-tillåten-hastighet. Precis över menar jag då såklart. Liksom snuddar över. Typ. Men budskapet är: HÅLL AVSTÅNDET FÖR BÖFVELEN!

Vilka är dina favoritbedrövligheter i tragiken? Hehe, menar såklart trafiken men råkade oavsiktligt skriva fel 😀

22/3: om Samsung Pay och en onsdagskväll på stan.
26/3: om det där med riktad reklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *