12/5: om bankbesök, ringfix, vuxenlunch, fritids-Mello, Premier League-titel och jobbhelgspepp!

10/5: om lillördag aka fredagsonsdag!
13/5: om ett spännande möte i trädgården!

Morgonen inleddes lite nervöst med ett besök på det som kommer bli vår nya bank. Efter nästan trettio år lämnar jag ”den gamla invanda” och skuttar ihop med maken vågat in i nåt helt nytt! Men det blir bra. Vi kan styra upp spretigheten i sparandet, och vi fick utan knussel ett ränteerbjudande för huslånet som låg lååångt under det vi efter envist tjat blivit erbjudna i den gamla banken. Dessutom ingår efterlevnadsskydd på lånet och initalt två bankkort (med återbäring). Barnens pengar hamnar på kapitalspar istället för på meningslösa sparkonton och alla fonder, pensionsspar och isk byter bara plats. Allt det där jobbet gör vår nya bankperson. Hejja Ärtan!


Därefter traskade maken hem och hjälpte sin mamma med en grej och jag till guldsmeden för att ringfixa lite. Dels ta tag i problemet med min vigselring och dels kontrollera om min från min älskade farmor ärvda lilla diamantring kunde justeras för att passa mitt finger. Gällande lilla fådda fick jag direkt besked: ”Den slår vi ut!”. Juveleraren tyckte det var skojigt med en vacker vintage-ring, ”minst 50 år gammal”, sa han och jag blev glad att den är i så pass bra skick att den kan användas nästan direkt! Dessutom måste jag komma ihåg att fråga farfar om den varit farmors egen eller vem som annars kan ha burit den?

Vigselringen då? Jo. Den är för stor. Har varit för stor nästan från början men jag blev inte trodd när den måttades upp inför tillverkning (den är min egen design!) och jag menade att jag inte tänkte vara så rund om fingrarna i alla framtid! Det har gått några stenar ur den, och den är rejält mörbultad, så nu beslutade vi att helt sonika ta in den. Kanske räddar det lite sten och guld och om inte annat så behöver jag inte ha andra ringar som stopp för att inte riskera tappa den…

Det här fotot är från 2013 och jag hade tappat en sten. Fyra år senare är fingret tunnare och ringen buckligare, att stenarna lossnar eller går sönder är inte så märkligt när den sitter på en hand som min :p


Gamla krögarbekantingen har öppnat ny restaurang en bit utanför stan och vi testade hans lunch! Skitbra såklart, och vi ångrade att vi inte spontantagit med en blomma… Ska du besöka Varberg har jag massa bra tips på var du kan äta bra! Bara hojta så fixar jag en lista utifrån önskemål och behov! Vi har verkligen blivit bortskämda med så mycket bra mat här. Och priserna är fortfarande på småstadsnivå!


På fritids har kidsen i flera veckor planerat för Mello-uppvisning. Tolv bidrag, varav våra små alltså var med i var sitt, med blandade årskurser och kompisar. Skitskoj initiativ tycker vi och tjejerna överlyckliga och nöjda! Och vårt fina fritids lät alla, även såna som våra som egentligen inte var schemalagda denna dan, få vara med! DET tyder på en skola där barnen är i fokus tycker jag ♡


Nu stundar jobbhelg och jag taggar positivt för en solig helg med massor av glada kunder! Våren har äntligen kommit för att stanna, om än det fortfarande kryper ner mot några grader över noll på nätterna… Men bättring förväntas. Om inte annat fick vi iaf massa sol på oss idag!

Och Chelsea är nu klara ligamästare i England!! Maken satt i soffan i sin elva år gamla fejkreplika från Thailand. Kanske dags att uppdatera den när vi åker till London i maj! – den där resan är ett annat kapitel: vi bokade ju flyg från Köpenhamn och rekade tågavgångarna för att synka perfekt! Vad tror du hänt nu då? Jo! Just den ingången är plötsligt inställd… hejja Trafikverket/SJ/Öresundståg eller vem det nu är som bestämt sig för att krångla till livet avsevärt för oss… Men skitidetnu. Sol var det ju! Och ligatitel!

Tjenixen!

10/5: om lillördag aka fredagsonsdag!
13/5: om ett spännande möte i trädgården!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *