15/5: om allihop ihop.

13/5: om ett spännande möte i trädgården!
16/5: om vårt nya kök!

Ibland är det som att slå huvudet i väggen bara att vara nära andra mänskor känner jag. Det är mig det hänger på, jag vet det, jag ställer för höga krav på min omgivning och hoppas alltid på att kraven ska uppfyllas. Typ som att alla andra ska tänka som jag och när min egen intention (som faktiskt alltid, läs ALLTID, är god) blir missuppfattad så blir jag alltid lika besviken och ledsen. Det är inte rocket science, I know, men… äh… ”Det är inte du mot hela världen!” brukar en klok och underbar man i min apsiluta närhet försöka få mig att förstå, men… äh…

Min twistade hjärna uppskattar inte samma sak som alla andra men jag är INTE ensam om att dras till brittisk humor! Det är så ljuvligt torrt och bittert och jag älskar’t! Monty Python, jo, och Rowan Atkinson, men det finns så mycket mer modernt. I Sverige har vi Kerstin Granlund, Ulla Skoog och Susanne Reuter. I Storbritannien har dom Dawn French, Jennifer Saunders och Miranda Hart. Smack The Pony är ett nästan tjugo år gammalt humorgäng som funkar varje dag. Å sen har vi magikerna i Little Britain. Dom är torrare än vilken tannin-stinn italienare som helst! Och dom kan det där med kundmottagande (vilket också kan översättas till andra situationer jag råkar ut för nästan dagligdags)…


känslan är självupplevd (fast inte på banken just)!


Det måste vara underbart att få vara sådär nästan omänskligt otrevlig och det här… det är flera av deras bästa!


”You’re five. Well, say five then?!


Och japp. Been there! Välj själv?

A) Very helpful
B) extremely helpful
C) F**king helpful


Jag har namnsdag idag förresten! Och rubriken? Den är hämtad från Millas favvoserie på SVT play och passar fint på hur jag tycker att vi alla borde vara. Typ.

Tjenixen!

13/5: om ett spännande möte i trädgården!
16/5: om vårt nya kök!
6 comments Lägg till din
  1. Hahaha! Vääääldigt långt från min brittiska humor det där 😀 men omtanken uppskattas! Å tack för grattis 🙂

 1. Grattis på namnsdagen. Vilket för övrigt är något jag väldigt sällan önskar någon. 😀

  Jag fullkomligt älskar brittisk humor och även om just den är förlegad (men superbra!) hittar du sällan något i klass med den svarta humorn som delas med sig av i Allt eller inget. 😃😃

  1. Tack! Nä, namnsdagar är inga stora firardagar direkt och eftersom detta är ett mellannamn hamnar det sällan högst på minneslistan. Men i år kom jag ihåg!

   Är det det gamla mästerverket The Full Monty du tänker på? Ja den är heeelt underbar. Och skulle aldrig funka i Hollywood. 😀

 2. Vad har hänt?

  Undrar jag och passar på att erkänna att jag har svårt för brittisk humor. Men jag har ju svårt för all humor. Men lite ljuger jag nu för jag störtgillar (i små doser) hon brittiskan som också spelar i ”Call the Midwife”

  1. Äh inget allvarligt. Saker är bara sådär stelbenta, lite orättvisa och osmidiga ibland.

   Du menar Miranda Hart! Ja hon är med på min lista ihop med genierna French och Saunders!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *